Pančevo: Podnošenje zahteva za povlašćeni prevoz do 31. marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2022, 12:05

Pančevo: Podnošenje zahteva za povlašćeni prevoz do 31. marta

Pančevo obezbeđuje besplatan javni prevoz na teritoriji grada za sve penzionere, trudnice, porodilje, ali i ostale ranjive kategorije stanovništva i po tome je jedinstvena lokalna samouprava u Srbiji. Podnošenje zahteva za povlašćeni prevoz počelo je u ponedeljak, 24. januara u Gradskom uslužnom centru i trajaće do 31. marta.

U 2021. godini oko 12 i po hiljada Pančevaca iskoristilo je pravo na besplatan gradski javni prevoz. Među njima najviše je penzionera. Od ponedeljka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 24. januara počelo je podnošenje prijava za ovu godinu.

Zahtevi za ostvarivanje prava na povlašćeni prevoz predaju se u Uslužnom centru Gradske uprave.

"Za sve nove korisnike pored popunjavanja ovog zahteva neophodno je da se dostavi očitana lična karta i dokumentacija kojom se garantuje da korisnik ispunjava pravo na povlašćeni javni prevoz. Penzioneri kojih je najviše potrebno je da donesu i poslednji penzioni ček", saopštio je Predrag Živković, član gradskog veća Pančeva zadužen za saobraćaj i komunalnu delatnost.

Korisnici će dobiti potvrdu da ispunjavaju uslove za besplatan prevoz koja se elektronski šalje „Pantransportu“ i nakon toga preuzimaju godišnje karte. Važiće za vožnju po gradu i naseljenim mestima.

Produžen je rok za izdavanje karata za ovu godinu zbog epidemijske situacije.

"Pred nama je više od 2 meseca i pozivam sve sugrađane koji ostvaruju pravo da do 31. marta ove godine iskoriste to svoje pravo i popune zahtev", dodao je Živković.

Besplatne karte iz prošle godine važe do kraja marta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.