PSŽ-u nema ravnog: Stigao je i rekord iz 1960.

Izvor: Mondo, 27.Sep.2018, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSŽ-u nema ravnog: Stigao je i rekord iz 1960.

Kako sada stvari stoje, Parižani će i ove sezone rutinski osvojiti titulu Lige 1.

Foto: Tanjug/AP/Michel Euler

Fudbaleri Pari Sen Žermena počeli su učešće u Ligi šampiona neprijatnim porazom od Liverpula na Enfildu, ali u Francuskoj nemaju ni probleme, ni rivala koji bi mogao da preuzme titulu ove sezone.

Ekipa Tomasa Tuhela pobedila je u sredu i u sedmom kolu Lige 1, i to pred Majklom Džordanom, najboljim koš čija kompanija od ove sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pravi dresove Nejmaru i saigračima.

Na "Parku prinčeva" pao je Rems, u večeri u kojoj je PSŽ stao uz najuspešnije francuske timove u istoriji:

Sedam pobeda u prvih sedam kola tamošnjeg prvenstva niko nije ostvario od Monaka i sezone 1960/61! Pre toga, taj podvig napravili su još samo Lil u takmičarskoj 1949/50 i ugašeni Olimpik Liloa pre Drugog svetskog rata, u sezoni 1936/37.

Nemački stručnjak iskoristio je šansu da tokom meča pruži šansu i mladim fudbalerima PSŽ-a,

Pa je na desnom beku počeo Kolin Danba (1998. godište) i on ovaj meč neće pamtiti po dobru jer se povredio. Ispred njega je nastupio krilni napadač, asistent Musa Dijabi (1999), a na suprotnoj, levoj strani terena starter je bio Stenli Nsoki (1999).

"Mladi igrači su trenirani da igraju. Sa nama su svakodnevno. Oni zaslužuju priliku. Nije lako biti mlad igrač u tako velikom klubu, ali ostali fudbaleri im pomažu da se naviknu i mislim da je to sjajno. U ovoj utakmici su i mladi pokazali da su spremni", izjavio je Tuhel posle meča.

Pari Sen Žermen će sledeću utakmicu igrati na stadionu Nice, a potom će pred svojim navijačima u sredu dočekati Crvenu zvezdu, uz direktan prenos na TV Arena sport na mts tv.

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.