PSŽ 7 od 7: To u Francuskoj niko nije imao za 58 godina

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2018, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSŽ 7 od 7: To u Francuskoj niko nije imao za 58 godina

Poslednji tim koji je ostvario svih sedam pobeda od početka prvenstva bio je Monako 1960.

Povratnik u najbolje društvo francuskog fudbala Rems nekada je bio klub visoke evropske klase, dvostruki finalista Kupa šampiona (1956, 1959), višestruki prvak države. Vremena su se promenila pa sada tu ulogu ima Pari Sen Žermen s bogatim kapitalom iza sebe.

Sadašni francuski šampion s lakoćom je savladao Rems s 4:1 na Parku prinčeva u sedmom kolu. Posle toliko utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ne samo da već ima osam bodova prednosti nad prvim pratiocima Marsejom, Lilom i Lionom nego je postigao i sve pobede.

To se u glavnoj ligi francuskog fudbala nije desilo još od 1960. Tada je sedam pobeda u prvih sedam kola ostvario Monako, a u toj sezoni osvojio je i prvu od svojih osam titula.

Svih sedam pobeda od početka šampionata imao je i Lil 1949, ali je završio kao drugoplasirani, iza Bordoa. Osam od osam postigao je samo njegova preteča Olimpik iz Lila 1936, kada je taj tim, prvi šampion Francuske (1933), bio tek peti.

Pari Sen Žermen ima priliku da stane rame uz rame s predratnim klubom u subotu. Gost je Nice. Ako i nju pobedi, vlasnik nesvakidašnjeg dostignuća može da postane kroz nedelju dana kao domaćin Lionu. Između te dve utakmice sastaće se u Parizu s Crvenom zvezdom u drugom kolu Lige šampiona.

Strelci za "svece" protiv Remsa bili su Kavani u 5. i 44. minutu, Nejmar iz penala u 24. i Munije u 55. Gosti su poveli  preko Šavalerena već u drugom.

On l’adore notre ECavaniOfficial

Rt+like appréciés #psgreims #psg #cavani pic.twitter.com/mSop6a2XnY— Mßαթթг1ςe (tonton_psg) September 26, 2018

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.