PRVENSTVO EVROPE: Neverovatan PREOKRET Srpkinja! Pobeđene SVETSKE šampionke

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2020, 23:10

PRVENSTVO EVROPE: Neverovatan PREOKRET Srpkinja! Pobeđene SVETSKE šampionke

Odloženi meč prvog kola.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije odmerila je snage sa aktuelnim svetkim šampionom Holandijom u prvom kolu Prvenstva Evrope. Na neverovatan način Srpkinje su slavile sa 29:25, a u drugom delu je bilo 20:10 i tako su izabranice Ljubomira Obradovića praktično overile plasman u sledeću grupu. Idu tri od četiri ekipe, a što je bitnije i prenećemo ove bodove, pošto je skoro sigurno da će i Holandija proći dalje.

Prvo poluvreme su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dominirale Holanđanke i slavile su sa 15:9 i nije izgledalo da se Srbiji dobro piše. Andrea Lekić se povredila minut pre od ora i delovalo je da će Srbija izgubiti i to čak ubedljivo.

WATCH: @rssrbije 🇷🇸 have narrowed the gap! Not surprising with Katarina Krpež-Šlezak scoring like this. 😶#ehfeuro2020 #handballispassion pic.twitter.com/HU79CJdS5E

— EHF EURO (@EHFEURO) December 5, 2020

Bilo 22:17 za Holanđanke kada su izabranice Ljubomira Obradovića krenule jako i stigle do vođstva od 23:22.

Srbija - Holandija 29:25 (9:15)

Sudije: Viktorija Alkpadze, Tatjana Berezkina (obe Rusija)

Srbija: Radosavljević 3, Krpež-Šlezak 10, Trifunović, Lekić 2, Lavko 2, Nikolić 2, Janjušević 4, Risović, Pop-Lazić 1, Jovović, Tomašević, Stoiljković 3, Lisčević 2.

Holandija: Kramer, Van der Hejden 4, Bont, Abin 4, Nuser 2, Snelder 5, Van Veltering 2, Dulfer 1, Freriks, Smits 1, Smets 2, Malestajn 2, Van der Vit, Duindarm, Vester, Hušir 2.

Katarina Tomačević je odbraniča sedmerac pri rezultatu 25;24 četiri minuta pre kraja, a u sledećem napadu smo uz malo sreće dočli prvi put do plus dva (26:24). Do kraja je bila samo jedan ekipa na terenu i ubedljiv trijumf koji možda i nije bio realna odnos snaga (29:25).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.