PREMINUO VLADICA POPOVIĆ: Odlazak velikana koji se sa Zvezdom popeo na krov sveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 10:03

PREMINUO VLADICA POPOVIĆ: Odlazak velikana koji se sa Zvezdom popeo na krov sveta

Ostavio neizbrisiv trag u srpskom fudbalu.

Preminuo je Vladica Popović, legendarni igrač, trener i funkcioner Crvene zvezde sa kojom je na klupi 1991. godine postao u Tokiju klupski prva sveta.

Legendarni Vladimir Vladica Popović rođen je 1935. godine i ceo svoj život proveo je u crveno-belom Ponikao je u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvojio pet titula šampiona Jugoslavije i tri Kupa.

Popović je pored Crvene zvezde nastupao za Štutgart, Štutgart >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kikerse i Deportivo Kanarias, a karijeru je završio upravo u Venecueli.

Za reprezentaciju Jugoslavije je za devet godina upisao 20 nastupao i igrao je na Svetskom prvenstvu u Čileu 1962. godine.

Sa mladom reprezentacijom Jugoslavije osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Melburnu 1956. godine.

Od 1970. godine se posvetio trenerskom poslu, radio je u Venecueli i Kolumbiji, a najveći uspeh mu je osvajanje titule prvaka sveta 1991. godine sa Crvenom zvezdom protiv Kolo-Kola.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.