PRELEPA ITALIJANKA NAPUSTILA SUĐENJE: Priključila se borbi protiv korone, kolega joj se pridružio

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2020, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRELEPA ITALIJANKA NAPUSTILA SUĐENJE: Priključila se borbi protiv korone, kolega joj se pridružio

Hoće da doprinesu.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) donosi nam priču kako su dvojica italijanskih sudija napustila teren i priključila se borbi protiv koronavirusa. Arbitri Silvija Marciali i Gvido Đovaneti, doktori po struci, a arbitri unazad nekoliko godina u FIBA takmičenjima, odlučili su da pruže svoj doprinos.

Italija je država sa najviše preminulih, a druga je po broju zaraženih virusom Covid-19.

- Situacija je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veoma teška i menja se iz dana u dan. Vlada traži pomoć svih doktora. Radim u bolnici u Bariju, bio sam u kardiološkom odeljenju, ali sam pomeren u drugo, za pacijente zaražene virusom Covid-19 - ističe Đovaneti koji od 2017. sudi košarkaške utakmice.

Silvia Marziali e Guido Giovannetti, gli arbitri italiani di basket che come medici contribuiscono alla lotta contro il #coronavirus #COVID19 https://t.co/rWwW9iPlmL

— michgazz (@michgazz) March 31, 2020

Đovaneti otkrio je čega se najviše plaši.

Aynı zamanda doktor olan hakem Silvia Marziali, ülkesi İtalya'da #koronavirüs ile mücadele aktif rol alıyor. pic.twitter.com/9aZdwGyhPj

— Corona Sports #EvdeKal 🏠 (@sportcorona) March 31, 2020

- Problem je što ne znamo kada će ovo prestati pošto u pojedinim delovima zemlje, tipa Lombardija, Milan... tamo je virus na vrhuncu, a plašimo se da ne pređe na jug. Broj obolelih ne opada i plašimo se da će ljudi sa severa krenuti ka jugu i da će proširiti.

Silvija Marcijali, koja živi u Rimu, studirala je medicinu, ali se isto bavi košarkaškim suđenjem. Ipak, trenutno je u službu zdravstenog sistema usled pandemije.

- Kada postane doktor, vi date zakletvu. I nju poštujete svaki put kada radite. Dajete zakletvu kako bi pomogli drugima - rekla je ona za sajt FIBA.

U Italiji je zaraženo više od 100.000 ljudi, dok je preminulo 11.591 od posledica virusa Covid-19.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.