PRED GOSTOVANJE INĐIJI: Stanković pričao o PROMENAMA, zašto je GRMEO posle Voše i UGROŽENOSTI porodice!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2020, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRED GOSTOVANJE INĐIJI: Stanković pričao o PROMENAMA, zašto je GRMEO posle Voše i UGROŽENOSTI porodice!

Crveno-beli jure nastavak trijumfalne serije.

Fudbaleri Crvene zvezde u 23. kolu Superlige Srbije gostuju u Inđiji. Branilac titule posle vezanih pobeda na startu prolećne sezone, protiv Čukaričkog i Vojvodine, odlazi na megdan ekipi koja se grčevito bori za opstanak u eliti.

Ekipa Inđije je u grupi onih koji su najviše "namučili" crveno-bele u jesenjoj sezoni. Tada pod komandom Vladana Milojevića, domaćin je na Marakani slavila iz dva penala rezultatom, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u golove pretvorio Milan Pavkov.

- Imamo tri meča u osam dana, tako da su pobede najbolji lek za umor. Bitno je da donesemo tri boda iz Inđije, to je korektna ekpia koja ima svoje ciljeve i borbu, ali to nas ne interesuje. Idemo da odigramo utakmicu uzmemo tri boda i spremimo se za derbi - rekao je na konkferenciji trener Zvezde Dejan Stanković.

Da li će doći do određenih rotacija?

- Hoće sigurno, ali to nema veze da li je neko starter ili ne. Na početku priprema sam rekao da svako podjednako konkuriše i da će igrati onih startnih 11 za koje procenim u tom trenutku da su spremni. Vratio se Gajić, vraća se i Tomane, očekujem da će se grupi na treninzima priključiti i Boaći. Biće promena, pošteno je prema momcima koji nisu bili u startnoj jedanaestorici da dobiju šansu u ovom meču. Verujem da će je iskoristiti i biti oni pravi, drugačije ne može da bude.

Osvrnuo se mladi stručnjak na klupi Zvezde i na zamerke igračima posle meča sa Novosađanima.

- Na konferenciji posle Vojvodine sam objasnio zašto i kako. Prvo poluvreme Vojvodina je jednom zapretila opasno, tako da nemam šta da zamerim. Zamerio sam odnos posle postignutog gola i crvenog kartona, zašto se stalo i nije bio isti ritam. To me je isteralo iz takta, objasnio sam im, ne dajem im medalje za ono što rade, jer to treba da rade. Nejasno mi je bilo zašto nismo nastavili da napadamo posle drugog gola i crvenog kartona, rekao sam tada ono što mislim - istakao je Stanković, a potom nastavio:

- Uvek će igrati oni koji smatram da su spremni u tom trenutku, ne biram igrače koji će početi po protivniku, već koji će biti kompaktni i mogu da odgovore postavljeniim zahtevima. Naravno da analiziram protivnika, ali ne pravim tim po rivalu.

O mogućem "bunkeru" Inđije i "parkiranju autobusa", proslavljeni as je imao šta da kaže:

- Radimo na tome, da se nadigravamo, ekipe koje su slabije od Zvezde uvek se brane, sigurno da će imati nizak blok. Druga lopta je najbitnija, to je ta lopta koja pravi razliku u celom meču, tako da težimo ka tome.

Uprkos velikoj prednosti od 13 bodova nad Večitim rivalom, Stanković ne dozvoljava opuštanje.

- Zajedno sa ekipom gledam da im ubacim u glavu da će biti bolje za njih, ne za mene, hoću da napreduju zajedno samnom, da svi napredujemo kao ekipa. Svaku utakmicu spremamo kao da je neko finale. I u ovaj meč ulazimo kao da imamo nula bodova prednosti.

Da li se čujete sa porodicom u Italiji?

- Alarmantna je situacija, dobro su. Iako su Lombardija i Veneto najugroženiji od koronavirusa, malo te scene su nerealne za 21. vek, ali to je trenutni šok i strah građana u gornjem delu Italije - istakao je trener Zvezde Dejan Stanković.

Pogledajte rezultate

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Amin Gulše, supruga fudbalera Mesuta Ozila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.