PRE TRI DECENIJE DIVAC JE ZGUŽVAO ŠAHOVNICU: Odgovor iz Hrvatske i ja bih BACIO srpsku isto tako

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2020, 13:06

PRE TRI DECENIJE DIVAC JE ZGUŽVAO ŠAHOVNICU: Odgovor iz Hrvatske i ja bih BACIO srpsku isto tako

Momenat kada su svi videli da je Jugoslavija pred raspadom.

Pre tačno 30 godina tadašnja košarkaška reprezentacija Jugoslavije postala svetski je prvak u Argentini. Ekipa pod patrolom Dušana Ivkovića je bez većih problema treći put postala svetski prvak u košarci na 11. svetskom šampionatu

Ko će u finale Lige šampiona - RB Lajpcig ili PSŽ? Večeras (21.00) u Lisabonu će pasti odluka, a favoriti su Parižani s kvotom 1,80.  Kvota na Red Bulovo mezimče >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je 4,40, dok je kvota da meč „ide“ u produžetke 3,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za RB Lajpcig - PSŽ.

Kraj meča za zlatnu medalju je obeležio i incident kad je Vlade Divac oteo zastavu sa "šahovnicom" hrvatskom emigrantu koji je došao sa namerom da provocira. To je bio jasan signal svima da je Jugoslavija pred raspadom.

Dino Rađa je mnogo godine kasnije slikovito objasnio njegov čin.

- Da je meni u ono vreme neko došao sa srpskom zastavom, ja bih isto uradio. Mnogi bi hteli izbrisati istoriju, ali to se ne može tek tako gumicom izbrisati. Neke stvari su zapisane u knjigama i to ne treba brisati. Ja sam neke najveće uspehe ostvario u toj državi - rekao je svojevremeno Rađa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.