PRE DVA MESECA JE IMALA SMRTNI SLUČAJ Tijana se oglasila posle medalje za Srbiju! Ne može emotivnije

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2021, 15:35

PRE DVA MESECA JE IMALA SMRTNI SLUČAJ Tijana se oglasila posle medalje za Srbiju! Ne može emotivnije

"Kada je došao repesaž, nisam imala šta da izgubim..."

Srpska reprezentivka u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju na Oimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji d0 49 kilograma. Tijana je u meču za treće mesto savladala Japanku Miju Jamadu. Posle tri paklene runde Tijana Bogdanović je bila bolja od domaće reprezentativke sa ubedljivih 20:6.

- Jako sam srećna i zadovoljna zbog medalje, što sam dobila drugu šansu da se borim za odličje. Jako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mi je krivo što sam ispala u prvom kolu, ali očigledno da je devojka iz Španije jako dobra i spremna za turnir. Pre pet godina sam ja bila na njenom mestu, najmlađa, tako da razumem kako razmišlja. Nema šta da izgubi - pričala je Tijana posle osvojene bronze.

Ne krije da je bila neraspoložena posle početnog poraza, mislila je da su se Igre za nju tu završile.

- Bila sam jako tužna, mislila sam da Špankinja neće pobediti Kineskinju, da neću doći do repesaža. Ali, bila sam srećna kada sam dobila drugu šansu, navikli smo na taj rolerkoster emocija, na stres i sve. Takmičim se dugo i drago mi je što sam uspela da osvojim i drugu olimpijsku medalju. Dva od dva - kaže Tijana i nastavlja o "drugoj prilici":

- Bila sam jako nervozna i napeta pred prvu borbu, iako sam želela da budem opuštenija. Ali, kada je došao repesaž, nisam imala šta da izgubim, rešila sam da dam sve od sebe, ako treba i da „umrem“ na terenu, da se pobijem za medalju kako treba. Bila sam toliko odlučna - poverila se medijima.

Nije dobro krenula sezona za Zvezdu - remi s Vojvodinom i poraz od Kairata uneli su nemir na Marakanu, pa bi večeras (21.00) Mladost iz Lučana morala da padne. Kvota na keca je 1,10, a na ponedu domaćina bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Mladost Lučani.

Priznaje srpska olimpijka da joj je u Tokiju bilo teže nego u Riju.

- Mnogo teže, velika je razlika u odnosu na period od pre pet godina. To su bile moje prve Olimpijske igre, sećam ih se kroz maglu. Sada je sve drugačije, mnogo veći pritisak, pre svega od same sebe. Dosta sam sada svesnija cele situacija, možda me to i koštalo prve borbe, smetalo mi je. Ali i to je jedna faza mog razvoja, bio je ovo veliki izazov“.

Osvojena medalja je imala i posebnu posvetu.

- Medalju želim na prvom mestu da posvetim mojoj baki, koja je preminula pre dva meseca. Znam da bi bila ponosna na mene, kao što je uvek bila. Takođe, posvećujem je i Damiru Štajneru, šefu našeg olimpijskog tima, koji je imao nesreću i nije sa nama, želim mu brz oporavak - zaključila je Tijana Bogdanović.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Sofija Tomala, devojka Lorisa Karijusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.