POVREDE NAS OSAKATILE: Đorđević skratio spisak za dva imena, ovo je tim Srbije za Evrobasket!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2017, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POVREDE NAS OSAKATILE: Đorđević skratio spisak za dva imena, ovo je tim Srbije za Evrobasket!

Prinudna selektorska odluka.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević odredio je tim za Evropsko prvenstvo koje počinje 31. avgusta u četiri države. Đorđević se suočio sa velikom glavoboljom zbog brojnih povreda igrača, a poslednji „filter“ prinudno nisu prošli Nikola Kalinić i Nemanja Nedović.

- Kalinić je obavio poslednju kontrolu i problemi sa leđima su takvi da fizički ne može da bude učesnik Evropskog prvenstva. Ima upalu nerva zbog problema sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << leđima. Nemanja još nije ušao u kontakt u igri "pet na pet". Moramo da budemo korektni, ne želimo nikog da pritiskamo, a klub ga je pritiskao još od početka priprema. Momci koji idu u Tursku su maksimalno spremni – objasnio je Đorđević.

Prethodno su sa spiska otpali Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić, Miroslav Raduljica i Marko Simonović, dok je Nikola Jokić odlučio da preskoči ovu reprezentativnu akciju.

Boje Srbije na Evrobasketu braniće sledeći igrači:

BEKOVI: Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Branko Lazić, Marko Gudurić.

KRILA: Dragan Milosavljević, Vladimir Lučić.

CENTRI: Milan Mačvan (kapiten), Stefan Birčević, Boban Marjanović, Vladimir Štimac, Ognjen Kuzmić.

U Turskoj neće biti čak sedam igrača koji je trebalo da budu u sastavu Srbije.

- Ne gledam tako na ovu situaciju, već kao na tim od 12 najboljih igrača koji će da se bore i žele da igraju, a nisu povređeni. Odlazimo na prvenstvo bez pritiska. Od ovih igrača jedino Branko Lazić nije prošao reprezentativni sistem u poslednjih nekoliko godina. Ponosan sam na ovaj tim – zaključio je Đorđević.

Đorđević je odluku saopštio nakon poslednjeg treninga u Beogradu, dan uoči polaska u Istanbul, gde će „orlovi“ biti smešteni u D grupi zajedno sa selekcijama Turske, Letonije, Rusije, Belgije i Velike Britanije.

Prvi meč Srbije na programu je prvog septembra od 16 časova protiv Letonije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.