POTPUNO OTVORENO: Nole otkrio nepoznate detalje iz privatnog života (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2017, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTPUNO OTVORENO: Nole otkrio nepoznate detalje iz privatnog života (FOTO)

Dotakao se i životne filozofije.

Novak Đoković nalazi se van teniskog terena, zbog povrede lakta, ali je ostao aktivan na društvenim mrežama. Srpski sportista je za magazin "Život van sporta" dotakao životne filozofije i objasnio je kroz popularnu seriju koju trenutno gleda, a to je i objavljeno na Instagramu i Tviteru.

TAŠKENT: Aleksandra Krunić pobedila Cepalovu i čeka je meč sa jednom od najlepših Ruskinja (FOTO)

OTVORIO DUŠU: Novak pričao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o pauzi, povratku na teren i o kraju karijere i evo šta je rekao (FOTO)

-"Fleš" – to je serija koju moja supruga i ja trenutno gledamo. U pitanju je američka TV serija o jednom superheroju. Morate da imate filter, nešto što vam pomaže da preusmerite misli sa tenisa kako biste se relaksirali i napunili baterije. To je važno da biste bili motivisani da i narednog dana odete na teren i ponavljate iste stvari. Jer, ako se potpuno u svetu tenisa, nemate društveni život, a ako se ne interesujete za nešto drugo, veoma je teško zadržati želju za pobedom. Sve je kao jin i jang’ – u životu se sve vrti oko ravnoteže. Ako želite da osvojite najveće visine u ovako zahtevnom sportu kakav je tenis, morate da imate holistički pristup i da zadovoljite sve svoje potrebe – emotivne, privatne, profesionalne. Sada sebe posvećujem porodici, supruzi i bebi, za razliku od većeg dela života kada je tenis bio prioritet, kao i tome da stvarno budem sposoban da savladam sopstveni ego - rekao je Đoković.

A post shared by Life Beyond Sport (@lifebeyondsport) on Sep 27, 2017 at 1:43am PDT

Đoković je potom otkrio i kako bira boje opreme za turnire.

- Psihološki, boja opreme koju nosim mi je veoma važna. Dopada mi se ideja ‘kamufliranja’ i zato se uvek trudim da izaberem boju koja je najsličnija nijansi terena. To me čini povezanim sa terenom i podlogom. Tenis je brz sport, sve se dešava dok trepnete i morate da se osećate kao da ste deo okruženja. Ono što nosim na terenu mi je važno, menja lični osećaj i energiju koja me okružuje – izjavio je Đoković.

SVETSKA EKSKLUZIVA: Ana Ivanović je u četvrtom mesecu trudnoće! (FOTO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.