POSLE MARATONA: Poznat je prvi finalista Vimbldona, on će igrati protiv Đokovića ili Nadala (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2018, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLE MARATONA: Poznat je prvi finalista Vimbldona, on će igrati protiv Đokovića ili Nadala (FOTO)

Meč je odigran na Centralnom terenu.

Džon Izner i Kevin Anderson odigrali su prvi polufinalni meč ovogodišnjeg Vimbldona, koji će dobro ostati upamćen u istoriji prestižnog turnira. Duel Amerikanca i Južnoafrikanca najduže je polufinale u istoriji ovog Gren slema. Na kraju, posle čak šest sati i četiri minuta igre pobedio je Anderson sa 3:2 (7:6, 6:7, 6:7, 6:4, 26:24). U finalu će igrati protiv boljeg iz okršaja Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
This is not a drill. We have a break. Repeat, this is not a drill.

Kevin Anderson gets the breakthrough to lead 25-24, and will now serve for a place in the #Wimbledon final pic.twitter.com/2q5TUHUW91

— Wimbledon (@Wimbledon) July 13, 2018

Kao što je rečeno, ovo je bilo najduže polufinale, ali ne i singl meč u istoriji Vimbldona. Pre osam godina Izner i Nikolas Mau su igrali ukupno 11 sati i pet minuta. Pobedio je Izner.

Kevin Anderson vs John Isner. Officially the second longest singles match in Championships history.#Wimbledon pic.twitter.com/fGGHRQaqz7

— Wimbledon (@Wimbledon) July 13, 2018

Meč u Londonu bio je veoma neizvestan pošto je poveo Anderson, a zatim je uzvratio Izner sa dva vezana seta, s tim da su sve tri deonice završene posle taj-brejkova. Duže nego u prva dva igralo se u trećem, u kojem je bilo 11:9 za Amerikanca. I četvrti set je bio neizvestan, pa u prva četiri gema nije bilo brejkova - 2:2. Međutim, ubrzo je Anderson iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 3:2. Odmah zatim je viđen novi brejk, samim tim i novi egal - 3:3. Novi brejk Anderson je napravio u devetom gemu i poveo sa 5:4. Zatim je bio na servisu koji bi mu obezbedio izjednačenje u setovima. U tome je i uspeo, pa je posle tri sata i 46 minuta igre bilo 2:2 u setovima. To je (do tada ujedno) ujedno bio i prvi set koji je rešen bez taj-brejka.

Marathon men...@KAndersonATP wins the fourth set 6-4 against John Isner and the battle for a place in the #Wimbledon final goes all the way... pic.twitter.com/MagHg8E5zo

— Wimbledon (@Wimbledon) July 13, 2018

U odlučujućem setu, na početku, nije bilo brejkova. Posle 31 minuta bilo je 5:5, a nedugo zatim i 6:6. Prvu brejk priliku u ovom setu imao Anderson tek u 15. gemu, ali se Izner vratio u meč. Izjednačio je, a zatim i poveo sa 8:7 u gemovima. Nastavilo se bez brejkova, mada je u 21. gemu Anderson imao priliku za brejk. Ali se Izner ponovo izvukao i poveo sa 11:10. Ubrzo je bilo i 11:11, pa i 12:11 za Iznera.

It's 11-11 in the final set.

Take a seat, why don't you...#Wimbledon pic.twitter.com/ScA4h2ZYMt

— Wimbledon (@Wimbledon) July 13, 2018

Maraton se samo produžavao, a pobednik se nije nazirao. U 35. gemu, Anderson je imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Bilo je ubrzo i 18:18 i 19:19, a prilika za brejk nikako. Pri rezultatu od 20:20, ušlo se u sedmi sat. U 49. gemu, Anderson je imao tri brejk prilike. Iskorsitio je drugu i poveo sa 25:24. Na svoj servis je poveo sa 30:15. I iskoristio je odmah.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.