POLJAKINJA NEUTEŠNA POSLE AGONIJE U PEKINGU: Živela sam u strahu više od nedelju dana...

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2022, 14:21

POLJAKINJA NEUTEŠNA POSLE AGONIJE U PEKINGU: Živela sam u strahu više od nedelju dana...

Ništa nije skrivila, ali...

Korona virus pravi haos na sportskim borištima širom sveta i to se samo nevakcinisanima, već i onima koji su više puta cepljeni. Poljska takmičarka, Natalija Mališevska koja se nadmeće u brzom klizanju na Olimpijskim igrama u Pekingu našla u nenadanom problemu, nakon što joj je javljeno da ne sme da nastupi na kvalifikacijama trke na 500 metara i to dan nakon što je puštena iz izolacije.

pic.twitter.com/NrDB1LUHAu

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Natalia Maliszewska (@NMaliszewska) February 6, 2022

- Tako mi je teško da kažem bilo šta. Recite mi da sam živa, iako mislim da je nešto u meni juče umrlo. Živela sam u strahu više od nedelju dana i imala tolike promene raspoloženja, plakala sam toliko da sam ostajala bez daha, a time nisam zabrinula samo ljude oko sebe, nego i sebe samu. Znam da dosta ljudi ne razume ovu situaciju. Pozitivni i negativni testovi, testovi koji potvrđuju izolaciju, iznenadno pozitivni testovi koji me kvalifikuju da budem u bolnici na respiratoru.

 Kasnije, ponovo dobri rezultati i šansa da budem puštena. I onda potpuni fijasko. Nema više mogućnosti i nada je umrla. Pripremala sam se za takmičenje, raspakovala opremu, obukla odeću i odjednom mi kažu da nisu rekli tačnu informaciju, da nisu smeli da me puste iz izolacije. Ta noć je bila užas. Spavala sam u odeći iz straha da će neko da me odvede u samicu. Samo sam malo virila kroz zavese, jednim okom iz straha da će me neko videti.

Ne razumem. Ne verujem više ni u šta, ni u kakve testove, ni u Igre. Sve je ovo velika šala. Moje srce to ne može da podnese. Hvala i vidimo se uskoro - napisala je Poljakinja, koja je osvajačica svetskog srebra i četiri evropske medalje, među kojima je i zlato na 500 metara 2019. godine.

Koliko je stvar čudna, govori i predsednik Olimpijskog komiteta Poljske, Konrad Niđvijećki, koji je za Eurosport istakao da ne razume kako neko može da bude pozitivan odmah nakon negativnog testa.

- Bila je iznenađenja i pitala se šta sada sledi, jer su oni toliko traumatizovani tim hotelom, da ne žele da se vrate u njega. Ja nisam lekar i ne razumem kako odjednom možeš da dobiješ pozitivan test nakon negativnog. Natalija se oseća odlično, u dobroj je formi, ali u njoj je nešto nevidljivo što ni ne oseća, no očito može da prenese na druge i da ih zarazi. Rezultati testa su presuda koja odlučuje hoće li sportista nastupiti i hoće li se boriti za prvu medalju i ostvariti snove - rekao je Niđvijećki.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.