POBEDA KAO IMPERATIV: Srbija u važnom meču dočekuje Belgiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2022, 09:30

POBEDA KAO IMPERATIV: Srbija u važnom meču dočekuje Belgiju

Susret počinje u 21 čas.

Košarkaši Srbije će u nedelju od 21.00 u Nišu dočekati selekciju Belgije u meču šestog kola grupe A prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Dve reprezentacije imaju identičan skor, 3-2, dok je lider Letonija, sa učinkom 4-1. Sva tri tima su prošla u dalju rundu, ali dule je bitamn jer se prenose međusobni rezultati.

Svaki bod je važan, pošto nakon ove, sledi druga faza, u kojoj se Srbija ukršta sa Grčkom, Turskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Velikom Britanijom.

- Radujemo se što smo ovde, što ćemo imati punu dvoranu koja nam je neophodna da bismo dali maksimum i probali da pobedimo. To nam je važna utakmica, daje nam šanse da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo. Govorio sam pre mesec dana, pre dva meseca, ali su neki ljudi rekli da "Pešić traži izgovor" jer ako ne možemo da pobedimo Letoniju u Rigi i Belgiju u Nišu, mi ne treba da postojimo. Velika je razlika, nismo napredovali. Imam pravo da to kažem, najviše pamtim, a i najstariji sam ovde - rekao je selektor Svetislav Pešić.

Srbija i Belgija su se sastali u novembru prošle godine u Monsu, kada su domaćini slavili rezultatom 73:69.

Naš tim biće dodatno oslabljen u ovom susretu, pošto na terenu neće biti Marka Jagodića Kuridže, kao ni Danila Anđušića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.