PO OVOME SU NEDODIRLJIVI: Zvezda u jednom parametru dominira Evroligom

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2022, 13:19

PO OVOME SU NEDODIRLJIVI: Zvezda u jednom parametru dominira Evroligom

Partizan se ne kotira dobro.

Košarkaški klub Crvena zvezda lider je najeltnijeg takmičenja Starog kontinenta, Evrolige kada je u pitanju procenat domaćih igrača u svojim redovima.

Šampion naše zemlje na svojim utakmicama 56.1 odsto vremena daje domaćim košarkašima. Crveno-beli su koristili devetoricu domaćih igrača u dosadašnjem toku Evrolige, a taj broj može da poraste >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ukoliko Dalibor Ilić dobije priliku da zaigra. Drugoplasirani na ovoj listii je Žalgiris sa 44.2, a potom sledi Asvel sa 44 odsto.

Ekipa drugog srpskog predstavnika u eliti, Partizana, nalazi se na 13. mestu sa 10 odsto, a najmanju šansu domaćim igračima daje Efes i to svega 3.7 odsto ukupnih minuta na duelima Evrolige.

Za ovaj parametar se nisu uzimali naturalizovani igrači, međutim francuski košarkaši su obuhvaćeni kao domaći u ekipi Monaka, pošto taj klub igra u ligi ove zemlje.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.