Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2021, 10:38

PET NA PET – Ninus Nestorović: Sportskog uzora imao sam u Brazilcu Ronaldu, u svetu satire i aforizma voleo sam Aleksandra Baljka i Minimaksa

Aforističar i satiričar je dve prelepe godine proveo u gradu soli gde je igrao za MNK ‘Kompred’ iz Tuzle

Rođen je septembra 1965. godine u Smederevskoj Palanci. Objavio je šest knjiga aforizama u Srbiji: „Izgužvane misli“ (1997), „Sizife, Srbine“ (1999), „Neraskidiva veza“ (2003), „Vojna tajna“ (2006), „Ćuti i plivaj“ (2014) i „Bože, uprosti nam“ (2020) i jednu knjigu aforizama u Poljskoj „Diktator >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i ja“ (2021). AforizmiNINUSA NESTOROVIĆA prevedeni su na preko dvadeset svetskih jezika. Dobitnik je velikog broja književnih nagrada u oblasti humora i satire, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Živi i radi u Novom Sadu. Oženjen, otac troje dece, dve ćerke i sina. U mladosti igrao je mali fudbal i futsal za poznate klubove KMF „Tango“ (Novi Sad), „Metalorad“ (Novi Sad), MNK „Kompred“ (Tuzla)...a danas je MOZZARTOV gost u rubrici “Pet na pet”.

1.  Da li ste svojevremeno, kao tinejdžer, trenirali neki sport i koji? A sada neka rekreacija?

“Trenirao sam atletiku, skok u dalj. Na gradskom takmičenju u Novom Sadu sa mojom školom O.Š. ‘Sonja Marinković’ zauzeo sam prvo mesto i plasirao se na pokrajinsko takmičenje. Imao sam tada samo 11 godina. Redovno idem na rekreaciju. Sa svojim društvom: Štrausom, Docetom, Habajom, Đekom... svake nedelje u 11.00 sati igramo mali fudbal na Đačkom igralištu u Novom Sadu”.

 2.  Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Uzor u sportu, fudbalu, bio mi je Ronaldo, centarfor brazilske reprezentacije. Virtuoz sa loptom. U svetu satire i aforizma uzori su mi bili Aleksandar Baljak i Milovan Ilić Minimaks”.

3.  Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

“Klub koji nosim u srcu je MNK ‘Kompred’ iz Tuzle. Dve prelepe godine svog života proveo sam u gradu soli. Ostao mi je u nezaboravnoj uspomeni. Fiku, Mideta, Šaru, Radeta Markovića i ostale majstore malog fudbala nikada neću zaboraviti! Poslednja knjiga aforizama koju sam napisao, a koju je 2020. godine objavio ‘Prometej’ iz Novog Sada je moj najznačajniji umetnički domet”.

4.  Sportski događaj(i) koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Sportski događaj koji mi je ostao u sećanju je utakmica futsala koju sam odigrao u na turniru u Slovačkoj, u gradu Komarno, protiv kluba malog fudbala ‘Dina’ – ‘Dinamo’ iz Moskve, za koju su tada igrala četiri reprezentativca Rusije, koja je te godine postala prvak Evrope. Bilo je 3:3, a ja sam dao dva gola. Događaj iz kulture koji pamtim je moje književno veče održano u zatvoru na Klisi u Novom Sadu. Bilo je nezaboravno”.

5. Životni ili sportski moto?

“Nikad se nemojte predavati! Uvek se borite do kraja”!

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na meč BORDO – PSŽ. “Žirondinci” su u dosadašnjem delu prvenstva pri skoru 9:6:12, uz negativnu gol razliku koja glasi 28:33. PSŽ je na drugom mestu u ligi sa pedeset sedam bodova, odmah iza vodećeg Lila koji ima dva više. Bordo se nalazi u seriji loših rezultata, čemu u prilog ide činjenica da je na poslednjih šest mečeva osvojen samo jedan bod. Parižani su u prethodnih pet kola upisali dvanaest bodova. U prošlom kolu rutinski je savladan Dižon na strani. Ishod tog susreta bio je 0:4. Istorijat međusobnih duela naklonjen je timu Pari Sen Žermena, a poslednji susret rivala odigran je u okviru Lige 1 u novembru prošle godine na Parku Prinčeva. Meč je završen rezultatom 2:2. Na poslednjsa dva okršaja palo je 3+. Što se tiče kadrovskih problema u redovima francuskog šampiona, PSŽ na megdan Bordou izlazi bez Mbapea koji ima problem sa kartonima i bez povređenih Di Marije i Nejmara. “Sveci” ovom prilikom nemaju pravo na kiks ukoliko žele da odbrane naslov prvaka države.

“Probajte sa kombinacijom 2&3+”.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

Karikatura: GORAN ĆELIČANIN

FOTO: Priv. Arhiva

[email protected]

,

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.