PEŠIĆ O JOKIĆU: Možda nije loše za Srbiju što je otkazao

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021, 11:57

PEŠIĆ O JOKIĆU: Možda nije loše za Srbiju što je otkazao

Trofejni strateg bez dlake na jeziku.

Proslavljeni srpski trener Svetislav Pešić u svom stilu, bez autocenzure, je prokomentarisao odluku Nikole Jokića koji je odustao od igranja za srbiju ovog leta.

Posle poraza od Austrije, Makedonija danas (15.00) igra za produžetak nade da može da prođe grupu, i to protiv Ukrajine, koja je na premijeri ostavila dobar utisak, ali je izgubila od Holandije. Kvota na Ukrajinu je 1,77, na Makedoniju 4,90, a na iks 3,50. Pogledajte >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve kvote kladionice MOZZART za Ukrajina - Makedonija.

- Sada su se svi kao iznenadili, ali ja nisam kada je objavio da ne može da igra. Vidim da su gotovo svi pali u 'nesvest' zbog toga, a Jokić je samo doneo jednu logičnu odluku za respekt. Očekivao sam ovako nešto s obzirom da je odigrao „duplu“ sezonu. Jokić je, pri tom, više nego zasluženo poneo naslov MVP lige, ali mu to nije palo s neba, već je morao krvavo to da zaradi. Mislim da se radi o velikoj iscrpljenosti, a da ne spominjem mogućnost da se povredi, ako se

Trofejni strateg je zatim izneo zanimljivu konstataciju.

- Zato što je broj jedan, oseća ogromnu odgovornost, a praktično nije spreman da bi pomogao nacionalnom timu. Onako kako se to očekuje od nekog ko je „naj“. U tom slučaju bi morao da bude sto odsto spreman, a on to nije sigurno u ovom trenutku. Možda i nije loše za Srbiju što je otkazao, pošto imam osećaj da jednostavno nije maksimalno spreman. A Jokić je izvanredan dečko, sa ponašanjem na nivou, plus skroman, pa mu se javlja odgovornost i za sebe, ali i tim. Ne može sebi da dopusti da igra za Srbiju nedovoljno spreman, svestan kakva su očekivanja. Zbog toga njegova odluka ne bi trebalo nikoga da pogađa – zaključio je Pešić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.