PAPRENO: Posle ISPADANJA iz Lige Evrope, italijanski VELIKAN dobio još veću ŠAMARČINU! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Dec.2018, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAPRENO: Posle ISPADANJA iz Lige Evrope, italijanski VELIKAN dobio još veću ŠAMARČINU! (FOTO)

UEFA bez milosti.

Neslavno su fudbaleri Milana završili učešće u Ligi Evrope. Porazom u Pireju (1:3) označio je kraj za Rosonere na evropskoj sceni, a samo dan kasnije usledio je još veći udarac za višestrukog šampiona Italije.

NOVA OPASNOST ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Budućnost DOVODI pojačanje iz Evrolige! (VIDEO)

MILENKOVIĆ I VLAHOVIĆ DOBIJAJU DRUŠTVO: Fiorentina dovodi povremenog reprezentativca Srbije (FOTO)

UEFA Fine AC Milan €12M, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Impose European Ban If Club Dont Break Even by 2021 https://t.co/JOMT5OH2W3 pic.twitter.com/zTWwYCCEqv

— Zesty AC Milan News (@zesty_acmilan) December 14, 2018

VEST KOJA SE ČEKALA NA MARAKANI: Evo kada UEFA odlučuje o utakmici na Parku Prinčeva! (FOTO)

UEFA je kaznila nekadašnjeg prvaka Evrope sa čak 12.000.000 evra, zbog kršenja finansijskog fer-pleja, zapretivši Milanu sa jednogodišnjim izbacivanjem iz takmičenja pod njenim okriljem.

Ovo je jedna od najvećih novčanih kazni izrečenih od strane UEFA, otkako je počela da ih sprovodi u delo 2014. godine. Samo su prebogati šeici iz Pari sen Žermena i Mančester sitija platili 8.000.000 evra više od Milana.

Novac će Rosonerima biti odbijen od novčane nagrade za učešće u Ligi Evropa i drugim garantovanim prihodima koje je klub ostvario učešćem u Ligi Evrope, iako je eliminisan već u grupnoj fazi takmičenja.

UEFA je u junu izbacila Milan iz Lige Evropa zbog kršenja pravila za nadlgedanje troškova transfera i plata igrača u 2017. godini, ali je Sud za sportsku arbitražu naložio promenu i lakšu kaznu.

Podsetimo, klub sa San Sira je za ovu sezonu potrošio više od 200 miliona evra za dovođenje pojačanja, a u klubu su već najavili novu žalbu sportskom sudu u Lozani.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.