PAO SVETSKI REKORD: Za manje od 24 sekunde na 100 metara! Čaba bez FINALA, Anji 6. mesto!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 20:35

PAO SVETSKI REKORD: Za manje od 24 sekunde na 100 metara! Čaba bez FINALA, Anji 6. mesto!

Muška štafeta tek na sedmoj poziciji.

Na Evropskom prvenstvu u plivanju, koje se održava u Budimpešti, postavljen je novi svetski rekord u disciplini 50 metara leđno! Prvi put u istoriji ovog sporta, takmičar je isplivao deonicu za manje od 24 sekunde, a to je učinio ruski plivač Kliment Kolesnikov.

Barnsli je ove sezone bio najmlađi i tim s najmanjim budžetom u Čempionšipu, ali je izborio plasman u plej-of, gde će ga mnogi podržavati, a večeras (21.15) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čeka Svonsi u prvom od dva meča. Kvota na keca je 2,20, iks je 3,05, a dvojka 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barnsli - Svonsi

U polufinalu Šampionata Starog kontinenta, Rus je ostvario vreme od 23.93 sekunde i popravio svetski rekord koji je i pre ovoga bio u njegovom vlasništvu i iznosio okruglo 24 sekunde.

Kliment Kolesnikov ima samo 20 godina, a na Olimpijskim igrama za mlade 2018. godine nosio je zastavu Rusije i neverovatnih čak šest odličja.

Što se tiče srpskih plivača, Anja Crevar je u finalu 400 metara mešovito, zauzela 6. mesto, dok je muška štafeta 4x100, u sastavu Velimir Stjepanović-Uroš Nikolić-Andrej Barna- Nikola Aćin, zauzela sedmu poziciju. Zlato su osvojili Rusi, srebro Britanci, a bronzu Italijani.

Čaba Silađi nije uspeo da se plasira u finale 100 metara prsno, jer je zauzeo 6. poziciju u prvoj grupi, sa vremenom 59,72.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.