PAO DOGOVOR: Rusi pustili iz zatvora košarkašicu Britni Griner, evo šta su tražili i dobili od Amera

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2022, 15:37

PAO DOGOVOR: Rusi pustili iz zatvora košarkašicu Britni Griner, evo šta su tražili i dobili od Amera

Bila osuđena na devet godina.

SAD i Rusija dogovorile su se da zamene zatvorenu američku košarkašku zvezdu Britni Griner za ozloglašenog trgovca oružjem Viktora Buta, koji je 12 godina držan u američkom zatvoru.

Griner je u februaru privedena na moskovskom aerodromu zbog posedovanja ulja kanabisa kada počinje njena drama.

US basketball star Brittney Griner has been released from Russian custody in a prisoner exchange for convicted arms >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dealer Viktor Bout https://t.co/FIIMSpFzTJ

— CNN Breaking News (@cnnbrk) December 8, 2022

Ona pre nešto više od mesec dana osuđena na devet godina zatvora zbog pokušaja da unese ulje kanabisa i premeštena je na izdržavanje kazne, a čak ni njenim advokatima nije bilo poznato gde je zatvorena.

Još od momenta kada je uhapšena i lišena slobode njen slučaj je poprimio politički karakter. Vlasti SAD su preko najviših instanci komunicirale sa zvaničnom Rusijom, što je i potvrdio državni sekretar Entoni Blinken, a Sjedinjene Države su slale Rusiji "konkretan i značajan zahtev" za oslobađanje košarkašice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.