Izvor: MozzartSport.com, 16.Jan.2021, 19:01

Oztunalijeva bomba bi probušila i Žuti zid da je bio tu, Rojs promašio penal za pobedu (VIDEO)

Dortmund i Lajpcig odigrali po volji Bajern Minhena

Posle poraza Bajer Leverkuzena od Union Berlina, na ruku vodećem Bajern Minhenu došli su i rezultati Borusije Dortmund i RB Lajpciga. I jedni i drugi odigrali su nerešeno, pa Bavarci imaju priliku da u nedelju pobedom nad osmoplasiranim Frajburgom na svom terenu odmaknu na četiri boda razlike.

Milioneri su u 16. kolu odigrali nerešeno kod kuće sa Majncom - 1:1, dok se Bikovi vraćaju iz Volfzburga takođe samo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa bodom - 2:2. Doduše, i jedni i drugi mogli su da ostanu i praznih šaka, poštu su rivali vodili.

Borusija je gubila od 57. minuta, posle strahovitog šutra Levina Oztunalija sa oko 25 metara iz kontranapada. Nemoćan je bio Roman Burki, a koliko snažno je šutirao bivši mladi reprezentativac Nemačke, Švajcarskom golmanu teško da bi pomogao i Žuti zid, odnosno navijači Dortmunda koji su tradicionalno na severnoj tribini, ispred koje je postignut gol.

Uspeli su domaćini da izjednače u 73, kada je Toma Menije kaznio nespretnu reakciju defanzivaca Majnca, a samo tri minuta kasnije mogli su i do vođstva, ali je Marko Rojs promašio penal, koji je iznudio upravo Menije. Očajno je šutirao kapiten žuto-crnih, pored gola.

Da ovo neće biti Borusijin dan, moglo je da se nasluti posle poništenog gola Erlingu Halandu u drugom minutu, kada je VAR pokazao da je u začetku akcije bio ofsajd.

Najefikasniji meč subotnjeg popodneva, koje je inače proteklo s neuobičajeno malo golova za bundesligaše (osam u pet utakmica), viđen je u Volfzburgu, gde je domaćin još jednom ostao neporažen. Vukovi su, inače, jedini uz Bajern i Ajntraht koji još nisu izgubili kod kuće ove sezone.

U uzbudljivom duelu gosti iz Lajpciga poveli su preko Nukija Mukielea u 5. minutu, ali je usledio preokret do odlaska na odmor. Janik Gerhard je lepim šutem glavom u 22. minutu izjednačio, a Renato Stefen u 35, uz dosta sreće, doneo prednost domaćinu. Petljali su Lajpcigovi igrači u začetku napada, izgubili loptu pred svojim kaznenim, a onda je ona posle Stefenovog šuta zakačila Lakrou i promenila pravac.

Ubrzo po povratku s odmora Lajpcig je izjednačio preko Vilija Orbana, koji je iskoristio očajnu reakciju Vukova. Posle skraćenog kornera i gužve u kaznenom šutirao je Hajdara, a igrači Volfzburga propustili loptu misleći da će Koen Kastels to pokupiti. Ispostavilo se da je Belgijanac bio iznenađen takvom reakcijom, uspeo je da interveniše, ali je na odbitak natrčao Orban,

Do kraja meča i jedni i drugi imali su prilike za pobedu, dve odlične u finišu propustio je Džastin Klajevert, dok je Džon Bruks na drugoj strani pogodio stativu Lajpcigovog gola.

Verder je golovima Gebre Selasijea i Agua u poslednjih pet minuta stigao do pobede nad Augzburgom 2:0 u Bremenu, dok su dueli Keln - Herta i Hofenhajm - Arminija završeni bez golova.

BUNDESLIGA - 16. KOLO

Petak

Union Berlin – Leverkuzen 1:0 (0:0)

/Tojhert 88/

Subota

Dortmund - Majnc 1:1 (0:0)

/Menije 73 - Oztunali 57/

Keln - Herta 0:0

Hofenhajm - Arminija 0:0

Verder - Augzburg 2:0 (0:0)

/Gebre Selasije 84, Agu 87/

Volfzburg - Lajpcig 2:2 (2:1)

/Veghorst 22, Stefen 35 - Mukiele 5, Orban 54/

18.30: (2,85) Štutgart (3,40) Menhengladbah (2,45)

Nedelja

15.30: (1,25) Bajern (6,50) Frajburg (10,0)

18.00: (1,55) Ajntraht (4,20) Šalke (6,00)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.