Izvor: MozzartSport.com, 21.Jan.2021, 09:50

Ozil još bez debija za Fener, strašna forma Bešiktaša

Plavo-žuti bez velikog pojačanja u Sivasu. Crno-beli iz Istanbula na sedam od osam poslednjih utakmica nisu primili gol

Bosfor se prethodnih dana zaljuljao dolaskom Mesuta Ozila iz Arsenala u Fenerbahče, ali će nekeadašnji nemački reprezentativac još da pričeka na debi u žuto-plavom dresu giganta iz Istanbula. On nije doputovao u Sivas gde Fener danas (17.00) igra meč 20. kola šampionata Turske.

Dolazak Ozila, koji je prethodnih godinu dana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bio u drugom planu u redovima Tobdžija, potvđuju velike ambicije najpopularnijeg kluba u Turskoj koji konačno želi do krune. I ove sezone će biti velika borba za titulu. Gradski rivali Bešiktaš i Galatasaraj bi trebalo da budu najveći konkurenti četi trenera Erola Buluta.

Fenerbahče prethodnih nedelja nije bio kompletan. Fale i dalje pet, šest standardnih prvotimaca, ali i bez njih ekipa je u odličnoj formi. Tim iz Istanbula je vezao šest pobeda, od toga pet u prvenstvu i jednu u Kupu Turske. Sivas je ove sezone daleko od prošlosezonske forme kada je bio kandidata i za Ligu šampiona, a jesenas je igrao u grupnoj fazi Lige Evrope.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U Sivasu se očekuje hladno vreme. Najavljuje se temperatura ispod nule, pa će i to biti otežavajuća okolnost za fudbalere oba tima.

Za Fener neće biti letošnjeg pojačanja iz Rome Dijega Perotija. Povređeni su u i Ferdi Kadioglu, Sinas Gumus, dok je Ozan Tufan suspendovan zbog kartona. Takođe, Tolga Džigerdži i dalje nije spreman. Osim Ozila u klub bi trebalo narednih dana da stigne i mađarski reprezentativac, napadač Atila Salaji. Dobra vest za trenera Buluta je da se u tim vraća argentinski vezista Hose Sosa, pojačanje proteklog leta iz Trabzona, a u konkurenciji za tim su i Gokam Gonul i Kemal Adeni.

Sivas je u poslednjih pet utakmica samo jednom pobedio. Prošle sezone u prvenstvu oba puta je dobio velikog rivala. Na svom terenu je bio bolji – 3:1, a u Istanbulu na Ulker stadionu je slavio sa 2:1. Na tri prethodne utakmice ova dva tima dolazila je kombinacija GG3+.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Lider Bešiktaš gostuje u komšiluku, gradskom rivalu Karagumruku (14.00). Domaćin, iako debitant u najboljoj ligi, odličan je ove sezone. Pre nekoliko dana iz Fenerbahčea je na jednoipogodišnju pozajmcicu stigao mladi Serhat Ahmetoglu. Domaći tim neće moći da računa na suspendovane Enca Roka, Jurea Balkoviča i Bata Erveladzea, dok se u tim vraćaju Ervin Zukanović i Janis Saliburu koji su se oporavili od povreda.

Crno-beli iz Istanbula su u seriji od devet mečeva bez poraza, od toga čak osam pobeda. Prethodnog vikenda su slavili protiv gradskog rivala Galatasaraja sa 2:0. Karagumruk ima dve vezane pobede. Na sedam od osam poslednjih utakmica Bešiktaš nije primio gol. Ovo će biti prvi zvaničan duel ova dva tima iz Istanbula.

TURSKA 1 - 20. KOLO

Utorak

Goztepe - Genčeler 4:0 (3:0)

/Žulj 25, Ndijaje 45, Akbunar 45, 71/

Kajzeri - Bašakšehir 2:0 (1:0)

/Alibek 42, 77/

Trabzon - Konja 3:1 (1:0)

/Nvkame 21, Flavio 56, Đanini 60 - Šengelija 88/

Sreda

Hataj - Malatija 1:2 (0:0)

/Boupendza 87 - Javru 53, Bujuk 77 pen/

Rize - Gacijantep 3:0 (1:0)

/Škoda 42 i 55 pen, Samuido 88 pen/

Galatasaraj - Denizli 6:1 (3:0)

/Akbaba 8, Feguli 17, Donk 45, Ozkal 60 ag, Belhanda 64, Sekidika 90 - Tuša 48/

Četvrtak

14.00: (4,80) Erzurum (3,60) Alanja (1,77)

14.00: (4,10) Karagumruk (3,50) Bešiktaš (1,90)

17.00: (2,50) Ankaragudžu (3,35) Kasimpaša (2,70)

17.00: (3,30) Sivas (3,40) Fenerbahče (2,20)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.