Ovo je top lista 30 najboljih klubova na svetu, da li da se smejemo ili plačemo? Pa, na šta je Frans Futbol mislio?

Izvor: Sportske.net, 12.Feb.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je top lista 30 najboljih klubova na svetu, da li da se smejemo ili plačemo? Pa, na šta je "Frans Futbol" mislio?

Ima mnogo kriterijuma, ali ma kakvi bili, ovo što ćete videti zaista može da vas dobro nasmeje!

"Frans Futbol" je u današnjem štampanom izdanju objavio listu najboljih 30 klubova na svetu.

Istorija je tek jedan od kriterijuma, pa time pravdaju neke neshvatljive propuste, uz uspehe su računali sadašnje prihode, igrače, koliko klub generiše od televizijskih prihoda, broj pratilaca na društvenim mrežama, prosečna poseta, troškovi, marketinška vrednost brenda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Mada i sami kažu da će nekima izgledati subjektivno, oni smatraju da je lista realna, ako se gledaju svi parametri.

Mrtva trka je bila za prvo mesto, između Reala i Barselone, 184 poena za Madriđane, sedam više u odnosu na najvećeg rivala. Iza je Junajted sa 150 poena, četvrti je Bajern sa 135.

Sledi Liverpul sa 120, ispred Juventusa koji ima 107.

Listu top 10 zatvaraju, PSŽ, Čelsi, Mančester Siti i Arsenal, na šta će se svi slatko nasmejati. Međutim, list tvrdi da je prihod, odnosno vrednost kluba isto kriterijum kao i trofeji i prošlost, pa da je ovim klubovima mesto u top 10.

Jasno, Milan sa sedam titula prvaka Evrope bode oči, bez obzira na posrtanja u ovoj deceniji, oni su pojam za pomenute klubove, a isto se može reći za Inter koji ima tri titule prvaka Evrope.

Ali, MIlan je 11. Inter 15. dok su u top 20 još Dortmund, Atletiko, Totenhem, Ajaks, Olimpik Marsej, Boka, dok 19. i 20 mesto dele Benfika i Borusija Menhengladbah.

Na listi su još Seltik kao i Al-Ahli, Šalke, Štutgart, Roma, Monako, dok poslednja mesta na listi, od 27. do 30. su Galatasaraj, Independiente, meksička Amerika i brazilski Santos.

Nema ni Rivera, Estudijantesa, Flamenga i Korintijansa, Porto takođe nije među 30 klubova na svetu...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.