Ovo je prvi potez Sarija kao trenera Juventusa!

Izvor: Sportske.net, 20.Jun.2019, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je prvi potez Sarija kao trenera Juventusa!

Novi trener predstavljen u Torinu, i zaista, sve će biti novo, od Sarija, pa do tima...

Na stadionu Juventusa, Sari se pojavio pred novinarima u neuobičajenom izdanju, u odelu, sa Juventusovim grbom, čime su pale u vodu sve priče da će moći da se oblači i bude nehajan kao u Napulju, ili u Čelsiju.

On je izrazio zadovoljstvo što je stigqao na klupu Juventusa, ali kaže da to nije revolucija u njegovoj karijeri, već nagrada.

Zbog čega je otišao iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Čelsija.



"Prvo, otišao sam u Englesku, da ne bih otišao u neki drugi italijanski klub",
otkrio je Sari, a manje više se zna da je imao ponudu Milana.

"Prvo je sve bilo u redu, a posle me je drmala nostalgija. Bio sam profesionalan do kraja, osvojili smo i trofej, ali sam želeo povratak u Italiju", dodaje novi trener Juventusa.

Kako je odabrao novi klub.

"Ono što me je privuklo je što nikada niko nije tako želeo da ih treniram. Taj pristup me je privukao, nikada nisam ni video tako kompaktnu grupu ljudi, predsednika, direktore, to me čini ponosnim da sam dobio poziv takvih ljudi", objasnio je Sari.

Pre predstavljanja Paratići je demantovao da je Sari doveden da bi tim igrao lepo, izjavio je da cilj ostaje isti, da Juventus pobeđuje.

"Moramo da radimo, niko nam ne poklanja ništa. Pritisak je veliki, ali pobeda je rezultzat rada. Nemam tim ni sistem igre u glavi. Prvo, moram da ga prilagodim najboljim igračima, tako je bilo u Napulju, tako je bilo u Čelsiju gde je dosta zavisilo od Azara", pojasnio je Sari, da ništa nije unapred odlučeno.

"Da li sam uzbuđen? Jesam, dug je put do Juventusa, ali ja nisam trener koji je došao iz pete lige ovde", podseća Sari.

On će se sresti sa Ronaldom u Grčkoj.

"Radi se o igraču koji je oborio sve rekorde, pomoći ću mu da sruši još neki. Što se tiče Napolija, i uvreda, uvek sam poštovao sve i uvek sam davao najviše što mogu za klub koji treniram. Ja se vodim razumom, nema nikakve romantike. Znam da me ovde čeka skepsa od strane navijača, tako je bilo u svim klubovima, ali ja znam da je jedini put da me prihvate da pobeđujem. Znam i da se ovde računa jedino pobeda, pustite priče o zabavi, zabavno je pobeđivati i osvajati trofeje".

Trenerka?

"Nismo pričali, volim da na terenu budem u trenerci, ali nikada na neki događaj ili kada predstavljam klub van klupe nisam došaoa tako obučen. Ma najvažnije je da nisam go", našalio se Sari na kraju.

On sada čeka pojačanja, Rabio je blizu Juventusa, i dalje pregovovaraju oko De Lihta i Pogbe, mada su to teške mete. Od Sarija će zavisiti i sudbina Iguaina i Dibale, ali u ovom trenutku je najvažnije rešiti pitanje veznog reda, gde se očekuju najveće promene.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.