Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2021, 23:16

Ovaj put remi je izostao: Muniain odbranio San Mames od Viljareala (VIDEO)

Atletik Bilbao slavio protiv Viljareala golom iz penala - 2:1

Navikli smo da se imena Viljareala i Atletik Bilbaa nalaze u gornjem delu španske Primere, međutim, do 10. kola tekućeg prvenstva i jedni i drugi bili su u sredini tabele. Od međusobnog duela ove subte, Atletik je na deobi šestog mesta sa Rajo Valjekanom, dok se aktuelni šampion Lige Evrope nalazi na 11. poziciji.

Iako nije zaslužila, Žuta podmornica se iz Bilbaa vraća poražena. Atletik je slavio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 2:1, a odlučujući momenat dogodio se u 75. minutu kada je Alberto Moreno u borbi za loptu na ivici kaznenog nagazio Unaija Vensedora i skrivio penal. Bio je to poklon za Atletikovog kapitena Ikera Muniaina.

Iako ni jedni ni drugi ne stoje na tabeli tamo gde bi želeli, gledali smo odlično prvo poluvreme i, do pred kraj, nešto manje uzbudljivo drugo. Otvoreno se ušlo u meč, što je donelo prilike na obe stran i po jedan gol pre odlaska na odmor.

Prvi su pogodili domaćini, kada je Raul Garsija u 14. minutu lepim uklizavanjem posle dodavanja Injakija Vilijamsa sproveo loptu u mrežu.

Athletic Bilbao's first goal

Athletic Bilbao 1×0 Villarreal

Fellow me @YD7_7p

pic.twitter.com/vqJsImgQ2l

Na 1:1 izjednačio je Fransis Kokelan u 32, doduše, uz pomoć Injiga Martineza kog je pogodila lopta posle snažnog šuta sa ivice kaznenog, promenivši putanju. Nemoćan je bio Unai Simon, koji je kasnije u drugom poluvremenu nekoliko puta demonstrirao panterski refleks i tim sačuvao svoj tim nepovoljne situacije da juri rezultat.

First goal and equalizer Villarreal

Athletic Bilbao 1×1 Villarreal#AthleticVillarreal

Fellow me @YD7_7p

pic.twitter.com/qndS79dX9J

Odličan je bio i Viljarealov golman, Heronimo Rulji. Na velikom ispitu našao se u 61. minutu posle šuta Raula Garsije, ali kod penala nje pročitao gde će šutirati Atletikov kapiten. Jeste pet minuta kasnije na šut Aleksa Berengera, takođe s bele tačke,

Vodio se Munijain mišljenjem da penal ne treba da šutira onaj nad kim je napravljen - a njega je faulirao Estupinjan - pa je izvođenje najstrože kazne prepustio saigraču, ali krilni napadač nije bio precizan.

Kako je vreme odmicalo u drugom poluvremenu, pretilo je da četvrti put u poslednjih šest duela ovih rivala meč bude završen rezultatom 1:1, a petim remijem, ipak neoprezni Moreno omogućio je domaćinima da upišu tri boda.

Pored poraza, Žuta podmornica se sa ovog gostovanja vraća i zabrinuta zbog povrede najboljeg igrača Đerara Morena. Taman se sjajni napadač nedavno vratio na teren, ali je već u 21. minutu morao da ustupi mesto Nigerijcu Samjuelu Čukvuezeu. Solidan je bio mladi Afrikanac, međutim, veliki problem imaće Unai Emeri ako je Moreno ponovo ozbiljnije povređen.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.