Izvor: MozzartSport.com, 10.Jul.2020, 09:39

Otkud vam pare? Serhio Ljulj podigao prašinu zbog prozivki na račun Barsinog budžeta

Zasmetao mu bogat ugovor Kalatesa

„Otkud pare?“, „Koliki vam je budžet?“, „Radi bankomat“, "Došao za kikiriki" i slične prozivke se obično koriste na ovim prostorima kada navijači zajedljivo gledaju na košarkaška pojačanja rivala. To je nezaobilazan deo našeg košarkaškog folkora na koji smo navikli, ali slična atmosfera se pravi čak i u Španiji.

Buru na društvenim mrežama je digao španski plejmejker Serhio Ljulj. On je reagovao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na jučerašnji transfer Nika Kalatesa u Barselonu tako što je na Tviteru prokomentarisao vest o dolasku Grka. Ljulj je ironično napisao ’Kakav festival, a?’ i dodao nekoliko emotikona sa simbolom dolara. Namera je bila da pokaže kako je Barselona prebogata i kako nema finansijskih limita za dovođenje igrača.

Podsetimo, Kalates je u Barseloni potpisao ugovor na tri godine vredan 5.500.000 evra dok je u Panatinaikosu čak zarađivao i više sa trogodišnjim ugovorom na 6.500.000 evra. Ljulju je verovatno zasmetalo što je Kalates ko zna koje skupoceno pojačanje Barselona u nizu od letos. Podsetimo, Barsa je dovela Nikolu Mirotića na ugovor vredan skoro 5.000.000 evra po sezoni, a veliki novac primaju i Toma Ertel, Adam Hanga, Aleks Abrines, Kori Higins, Brendon Dejvis... Sada je stigao i Šarunas Jasikevičijus za kojeg je plaćeno i obeštećenje Žalgirisu. A najavljuje se i dolazak Pau Gasola.

Sa druge strane Luljov Real se uglavnom bravio produžecima ugovora aktuelnih prvotimaca i još nije doveo nijedno veliko pojačanje. Došao je samo mladi Alkosen koji je kupljen letos i kalio se na pozajmici u Saragosi, a najavljuju se transferi Žižića iz NBA lige i kupovina Abaldea iz Valensije za 1.500.000 evra. Ni blizu atraltivno kao Barsina pojačanja...

Naravno, Ljuljov komentar je naišao na odobravanje igrača i navijača Reala. Takoe je njegov klupski kolega Valter Tavares prokomentairsao Ljuljov tvit sa ’tomorrowland’ što se kod nas u žargonu kaže ’KK sledeća sezona’ jer Barsa svakog leta plaća skupo i dovodi pojačanja, a ne može da osvoji veliki turnir. Međutim, neutralni posmatrači su Ljulja videli kao licemera. Manji klubovi poput Estudijantesa su reagovali i poručili Špancu da nema razlike između njegovog i rivalskog kluba jer oboje imaju ogroman novac i daleko više od svih drugih.

Pre će biti da je Ljulj lično zavidan što su igrači Barselone bolje plaćeni od njega i saigrača.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.