Otkriveno - Barsa propustila Halanda zbog Boatenga, ali ima i nešto gore!

Izvor: Sportske.net, 31.Maj.2020, 15:17

Otkriveno - Barsa propustila Halanda zbog Boatenga, ali ima i nešto gore!

Koliko je loša uprava Barselone?

Od kako se pre dve nedelje vratila Bundesliga, Alfonso Dejvis je igrač o kome priča ceo svet, da je čak u senci ostavio i Erlinga Halanda.

Mladi, 19-godišnji Kanađanin, eksplodirao je dolaskom Hansija Flika, zablistao je u pobedi nad Borusijom Dortmund, a u subotu je postigao i gol protiv Fortune Dizeldorf.

Zanimljivo, katalonski mediji otkrivaju da je Barselona u sezoni 2017/18 propustila da ga dovede u svoj B tim. Čak >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je i Dejvisov agent boravio u Barseloni, na stolu je bio ugovor, ali je Barsa odbila da plati osam miliona evra koliko je tražio Vankuver, smatrajući da je to previše za jednog tinejdžera.

Danas, dve godine kasnije, Transfermarket procenjuje Dejvisa na čak 45 miliona evra, a po statistikama, za kratko vreme je jedan od najboljih levih bekova u Evropi.

Ono što je Barsa propustila, Bajern je iskoristio i u januaru 2019. godine i doveo Kanađinana za samo 10 miliona evra, što je možda u tom trenutku delovalo kao riskantan potez, ali su skauti Bavaraca bolje odradili svoj domaći zadatak od kolega iz Katalonije.

On je na najbolji mogući način iskoristio povredu Lukasa Ernandesa jesenas, i ove sezone je odigrao čak 32 utakmice i postigao tri gola. Njegove brojke su impozantne iz meča u meč, a u derbiju sa Dortmundom je razvio neverovatnu brzinu 35,3 km/h kada je u jednom napadu presekao opasnu akciju Erlinga Halanda.

Da se vratimo na Barselonu i da po ko zna koji put zaključimo kako skauti i uprava rade zajedno loše u tandemu. Haland je, poput Dejvisa, nuđen Barsi za samo 20 miliona evra, ali su Katalonci te iste zime doveli Kevina Prinsa Boatenga na pozajmicu.

Što se tiče pozicije levog beka, Barsa godinama unazad traži igrača koji može da se bori sa Albom za veću minutažu, u toj sezoni je konkretno igrao Lukas Dinj, kasnije je stigao i Žunior Firpo, neretko su levo igrali i Semedo i Serhi Roberto, tako da je svima jasno koliko je katastrofalan posao odrađen kada su u pitanju i Dejvis i prethodno Haland koji se "nije uklapao u Barsin koncept"...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.