Otkazan Svetski kup u skijaškom trčanju u slovenačkoj Planici

Izvor: B92, 11.Jan.2022, 00:53

Otkazan Svetski kup u skijaškom trčanju u slovenačkoj Planici

Organizatori Svetskog kupa u skijaškom trčanju i kombinaciji, koji je trebalo da bude održan 22. i 23. ovog meseca u Planici otkazali su to takmičenje.

Razlog za odlaganje je nagli porast zaraze koronavirusom.

Organizatori su se na ovaj korak odlučili uprkos idealnim zimskim uslovima i završnim pripremama na sportskim objektima i propratnoj infrastrukturi.

"Kritična epidemiološka situacija u Sloveniji i Evropi nameće puno dodatnog rada i odgovornosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u osiguravanju sigurnog okruženja za sve učesnike, što dodatno otežavaju projekcije o bržem širenju epidemije u narednim danima", naveli su u obrazloženju organizatori takmičenja, prenela je HINA.

Kako navode, u tim uslovima ne bi bilo moguće osigurati dovoljnu zaštitu takmičara, pratećih ekipa i svih radnika uključenih u organizaciju tog sportskog dogadjaja.

Odluci organizatora doprinela je i činjenica da je nordijski vikend u Planici na rasporedu neposredno pre početka Zimskih olimpijskih igara u februaru u Pekingu, što je navelo neke reprezentacije da dovodu u pitanje svoje nastupe ili uključuju članove B tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.