Izvor: MozzartSport.com, 03.Jul.2020, 14:35

Otkaz Souze u Bordou iliti kako su Amerikanci prevarili i klub i grad

Protestovali i navijači i gradonačelnici, ali…

Obećavali su kule i gradove kad su novembra 2018. kupili klub za 100.000.000 evra, ali umesto radosti američki investitori okupljeni oko kompania King Strit i GACP (General American Capital Partners) navijačima su doneli samo razočaranja. Poslednje u nizu stiglo je danas: Paulo Souza je podneo ostavku na mesto šefa struke.

Nije međutim sam Souza toliki problem, nisu njega navijači ni stigli da zavole >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za ovih godinu dana na klupi Žirondinaca. Problem je to što je njegov odlazak krunski dokaz da su i klub i sam grad – izigrani.

Još novembra 2019. godine Souza je u intervjuu za Ekip rekao: “Došao sam ovde sa idejama, da postavim temelj. Sad vidim da su ulaganja u klub sasvim drugačija od onih koja su meni najavljivana”.

I zaista, ulaganja ne da nije bilo, no ispade da se više trošilo. Ove sezone na pojačanja je potrošeno svega 17.000.000 evra od čega 10.000.000 na Remija Udena, a 5.000.000 na Lorana Košćelnog. Međutim, prodavalo se mnogo više: čak 52.250.000 evra ušlo je u klub na osnovu tranfera Žila Kundea (Sevilja/25.000.000), Orelijena Čuamenija (Monako/18.000.000), Lukas Leragera (Đenova/6.000.000)…

Kad se Souza vratio da počne pripreme sa klubom za novu sezonu, rečeno mu je: svi su na prodaju. Shvatio je odmah o čemu se radi, sazvao sastanak sa igračima i rekao da ide. Samo još da vidi kako će se rastati sa Amerikancima, ako ne bude dogovora moraće i da plati izlaznu klauzulu, kažu da je oko 2.000.000 evra.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Međutim, Souza prosto ne može više, sa izvršnim direktorom Frederikom Longepeom odavno već ne priča, komuniciraju samo preko mejla.

Nema ovde projekta, čak su i menadžeri nervozni”, govorio je nedavno misleći na insistiranje uprava kluba da u vatru gurne ne dvojicu ili trojicu mladih igrača spremnih za prodaju, već njih sedmoricu ili osmoricu.

Sad se već priča i mogućnosti da za Souzom krene i sportski direktor Eduardo Masija. Ne sluti na dobro i svima je to jasno. Navijači Bordoa su protestovali krajem juna, još u maju je bivši gradonalečnik Nikola Florijan javno upitao Amerikance na čelu sa Džozefom Dagrosom da li planiraju da ulože u klub ili samo da ga preprodaju za profit. Novi gradonačelnik Pjer Urmik iz stranke Zelenih tokom kampanje je najavljivao da će ako dobije na izborima – u međuvremenu jeste – tražiti sastanak sa direktorom Kins Striga Brajanom Higinsom.

Reći ću mu da nas je prevario i da mora da pronađe rešenje. Prvo i osnovno da zameni gospodina Longepea na funkciji predsednika”.

Za sada ni on nije ispunio obećanje.

(Pogledajte i novu epizodu emisije Mozzart Njuzz)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.