Izvor: MozzartSport.com, 10.Avg.2020, 09:03

Ostin Rivers ubedio sebe da je najbolji i Lilardovih 51: Baraž za poslednje mesto u plej-ofu Zapada (VIDEO)

Kingsi ne igraju odbranu, pa neće igrati ni plej-of...

Više nema nikakve dileme: ove sezone imaćemo i svojevrstan baraž za poslednje mesto u plej-ofu Zapadne konferencije. Naime, Portland je predvođen strašnim Demijanom Lilardom savladao Filadelfiju sa 124:121 i prišao Memfisu – izgubili od Toronta sa 99:108 – na samo pola utakmice zaostatka i tako iz trke i definitivno eliminisao Sakramento i Nju Orleans.

Sa druge strane, sad je sasvim jasno da će >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << osmi i deveti tim na tabeli Zapada u „razigravanju“ odlučiti ko će u plej-of. Utakmica će se igrati 15. avgusta i ako osmi na tabeli pobedi to će biti to. Ako pak pobedi deveti, onda ćemo dan kasnije imati i revanš. Šansu da se domognu baraža imaju još i San Antonio i Feniks, koji od nastavka sezona ređa sve same pobede.

Sakramento je pak ostao bez šansi pa će i 14. sezonu uzastopce završiti bez plej-ofa što realno ni ne treba da čudi previše, jer ekipa odbranu jednostavno ne igra. Hjuston oslabljen neigranjem Rasela Vestbruka i Erika Gordona maksimalno je to koristio u pobedi od 129:112 koja je u junaka lansirala Ostina Riversa. Iskusni bek, koji kroz karijeru u proseku beleži 9,2 poena, a ove sezone svega 8,4, Kingsima je strpao čak 41 koš i utabao Rokitsima put do pobede.

Nijedan rezervista Rokitsa nije odigrao toliko efikasnu utakmicu još od Slipija Flojda 1991. godine. Međutim, Riversu ne manjka samopouzdanja.

Ponavljaš sebi: ’Možeš to, možeš to’. Verujem da sam ja elitni poenter. Znam da zvuči smešno, ali to moraš da osećaš. Ne možeš da dođeš do ovog nivoa ako dozvoliš sebi da pomisliš da bilo ko može da te sačuva. Da li to ljudi vide ili ne, to je na njima, ali ja uvek mislim da mogu da prođem svakoga“.

Srbi iz Sakramenta nažalost nisu razmišljali kao Rivers. Bogdan Bogdanović je bio solidan sa 13 poena, pet skokova, osam asistencija i šut za tri poena 2/8. Nemanja Bjelica je nešto manje od pet minuta na parketu ubacio tri poena.

Ako ipak pričamo o individualnom ostvarenju večeri onda ipak moramo da se vratimo na Lilarda. Dve noći nakon što je promašio dva bacanja i trojku za izjednačenje u poslednjih 20 sekundi sudara sa LA Klipersima Lilard je Filadelfiji ubacio 51 poen i pride saigračima podelio sedam asistencija za pobedu od 124:121.

Istina, imala je i Fila nesreću da već u prvoj četvrtini ostane bez Džoela Embida, koji je izvrnuo zglob i ne zna se koliko će još pauzirati. Notiraćemo i da je Karmelo Entoni pretekao Džona Havličeka i Pola Pirsa na 15. mestu večne liste najboljih strelaca NBA lige, mada će slavlje morati da sačeka dok Portland ne overi plasman u plej-of.

NBA:

Oklahoma – Vašington 121:103

/Bazli 23, Galinari 20 – Robinson 19/

Toronto – Memfis 108:99

/Sijakam 26 – Bruks 25/

Nju Orleans – San Antonio 113:122

/Redik 31, Vilijamson 25 – Derozan 27/

Boston – Orlando 122:119

/Hejvord 31, 9sk, Tejtum 29 – Vučević 26, 11sk/

Portland – Filadelfija 124:121

/Lilard 51 – Ričardson 34/

Sakramento – Hjuston 112:129

/Foks 26 – Rivers 41, Harden 32/

LA Klipers – Bruklin 120:129

/Lenard 39 – Levert 27, Haris 25/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.