Osnovnoj školi u Mokrinu nova oprema i rekviziti za fizičko vaspitanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2021, 13:33

Osnovnoj školi u Mokrinu nova oprema i rekviziti za fizičko vaspitanje

Ministarstvo sporta i omladine obezbedilo je za Osnovnu školu ''Vasa Stajić'' u Mokrinu rekvizite i opremu za fizičko vaspitanje. Mokrinska škola jedna je od pet obrazovnih ustanova sa područja Kikinde koja je dobila donaciju resornog ministarstva.

Osnovna škola ''Vasa Stajić'' u Mokrinu bogatija je za novih 40 lopti, dva rukometna gola, dve table i obruča za košarku, mreže za odbojku i golove, kao i mrežice za koševe. Sportsku opremu obezbedilo je Ministarstvo za sport >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i omladinu, a mokrinska škola peta je obrazovna ustanova sa područja Kikinde kojoj je pripala donacija.

''Što se tiče Kikinde, mogu da kažem da sve ide dobrim tempom i mokrinska škola ''Vasa Stajić'' je peta koja je dobila ovu veoma vrednu donaciju. Za ovu godinu sprema se nova nabavka, tako da očekujemo da će još nekoliko škola sa područja Kikinde dobiti opremu'', kaže Jelena Krvopić, koordinatorka za školski sport Severnobanatskog okruga.

Mokrin je najveće selo u okolini Kikinde sa veoma razvijenom školom rukometa, a odlične rezultate postižu i na školskim takmičenjima u drugim sportovima.

''Ova donacija doneće nam mnoge mogućnosti u smislu proširenja kapaciteta u sportu i za dalji rad sa učenicima iz oblasti sporta'', dodaje Nenad Kihas, direktor OŠ ''Vasa Stajić'', Mokrin.

Nova sportska oprema nije namenjena samo učenicima mokrinske škole, već i svoj deci koja se bave sportom, kako bi imala što kvalitetnije uslove za vannastavne aktivnosti.

''Ovo je dobro i za klubove u manjim sredinama koji su u problemu sa nedostatkom rekvizita za rad, prvenstveno lopti. Planirano je da se opremi svaka škola u Srbiji, kako osnovne tako i srednje'', smatra Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Osnovnu školu ''Vasa Stajić'' u Mokrinu pohađa 396 učenika na redovnoj nastavi, kao i 56 učenika u večernjoj školi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.