Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2020, 16:47

Oskaćeni Liverpul zasluženo ostao bez pobede posle VAR penala u 90 plus (VIDEO)

Imali su Redsi mnogo sreće ali ih je na kraju napustila

Nosila je sreća Liverpul 90 minuta u Brajtonu, ali ga nije izmela do pobede. Penal u nadoknadi vremena posle VAR intervencije je ostavio šampiona Premijer lige bez pobede na jugu ENgleske – 1:1. Kada se podvuče crta, ipak zaslužen bod za Brajton koji je previše promašio protiv osakaćenog tima Redsa.

Bez povređenih Van Dajka, Aleksander Arnolda, Gomeza, Matipa, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Alkantare, Okslejd Čemberena, Keite, Šaćirija, Klop je uspeo nekako da skrpi odbranu. Fabinjo se povukao na poziciju štopera u tandemu sa mladim Filipsom, desnog beka je igrao još jedan junoša Vilijams, ali je zato napad bio atomski: Minamino – Žota – Firmino – Salah! Mane je ostao ne klupi... I tu je Klop verovatno napravio najveću grešku danas. Japanac je ipak daleko ispod Senegalca.

To je ipak Liverpul sa mnogo slabosti i ni nalik onoj mašineriji iz prethodne dve sezone kojom je autoritativno komandovao Van Dajk čije odsustvo je očigledno poremetilo ceo tim.

O tome govore promašaji i propuštene šanse Brajtona na 0:0. Iako je Liverpul krenuo da stiska rivala od poečtka, Brajton je posle 10 minuta igre imao kolosalnu šansu. Konoli je izašao sam na Alisona i promašio ceo gol!

Posle još desetak minuta igre – još bolja šansa za Brajton! Vilijams je srušio Konolija i skrivio penal. Ali Nil Mope se izgleda uplašio Alisona i plasirao loptu pored gola. Očajno izveden penal... Ubrzo se povredio i napustio je teren. Na Brajtonovu sreću.

Salahu je kasnije opravdano poništen gol zbog milimetarskog ofsajda. Brajton je imao baš za čime da žali na poluvremenu...

Klop je na poluvremenu uveo kapitena Hendersona umesto uplašenog Vilijamsa i stabilizovao ekipu. Podigao je Manea na zagrevanje u drugom poluvremenu i baš tada je Diogo Žota postigao još jedan lep gol. Promešao je odbranu Brajtona i pogodio sam ugao. Pola sata pred kraj je delovalo da će Liverpul kazniti Brajton za promašaje i izvući se sa tri boda...

Klop je uveo Manea umesto Salaha kojem se to očigledno nije dopalo i napravio je još jednu grešku. Liverpul nije našao drugi gol kojim bi ’ubio’ utakmicu, ali je zato Brajton bio sve opasniji i sve više pretio. U prvom od pet minuta nadoknade, Robertson je umesto lopte udario po Velbekovoj nozi, a sudija je uz VAR konsultaciju opravdano pokazao na penal. Paskal Gros nije ponovio Mopeovu grešku i doneo je Brajtonu zaslužen bod naočigled besnog i nezadovoljnog Klopa.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Osakaćeni Liverpul zasluženo ostao bez pobede posle VAR penala u 90 plus (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2020

Imali su Redsi mnogo sreće ali ih je na kraju napustila..Nosila je sreća Liverpul 90 minuta u Brajtonu, ali ga nije iznela do pobede. Penal u nadoknadi vremena posle VAR intervencije je ostavio šampiona Premijer lige bez pobede na jugu Engleske – 1:1. Kada se podvuče crta, ipak zaslužen bod za...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.