Izvor: RTS, 05.Jul.2020, 21:36

Barselona deklasirala Viljareal, Osasuna i Hetafe podelili bodove

Sjajna igra uz obilje šansi i seriju golova viđena je u duelu Viljareala i Barselone, poslednem večerašnjem meču 34 kola La Lige. Iako na gostovanju, Barselona je opravdala ulogu favorita u ovom meču i ubedljivo slavila sa 4:1. Fudbaleri Osasune i Hetafea odigrali su nerešeno bez golova u prvoj večerašnjoj utakmici nastavka 34. kola La Lige.
Utakmica na stadionu Viljareala je počela vrlo neobično, jer su gosti iz Barselone već u trećem minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << došli do gola prednosi i to autogolom Franciska Toresa koji je jednu ubačenu loptu u šesnaesterac prosledio u sopstvenu mrežu.

Domaćini se ipak nisu obeshrablili i dobro su nastavili meč sa drugoplasiranom ekipom na tabeli i to je dalo dobar rezultat već posle desetak minuta igre, jer posle nekoliko šansi Gerar Moreno uspeva da jednu odbijenu loptu dobrim šutom plasira u mrežu Barselone za izjednačenje od 1:1.
No, tempo ne jenjava, a gosti ne posustaju u napadima i Luiz Suarez ih ponovo dovodi u vođstvo od 2:1 u 20. minutu sjajnim šutom sa ivice šesnaesterca posle dodavanja Mesija. Barselona nastavlja sa napadima, a domaćini pokušavaju iz kontranapada da dođu do šanse, ali im u poslednjim minutama prvog poluvremena Antonio Grizman urušava nade. Na dodavanje Mesija na ivicu protivničkog šesnaesterca Grizman sjajno reaguje i preciznim šutom donosi prednost od 3:1 sa kojom se otišlo na poluvreme.
U drugo poluvreme Barselona ulazi još ofanzivnije i posle nekoliko propuštenih šansi, Mesi uspeva da zatrese mrežu protivnika ali je gol poništen posle intervencije sudije zbog ofsajda. No nije se stalo na tome i u 86. minutu Fati postiže gol za konačnih 4:1.
U vrlo ravnopravnom nadigravanju tokom celog meča, domaćini Osasune su imali nekoliko dobrih šansi koje ipak nisu uspeli da realizuju u duelu sa Hetafeom u prvoj večerašnjoj utakmici.

Domaćini su imali i duži posed lopte, ali se većinom meča igra odvijala na sredini terena bez većih šansi pred oba gola. Kao da su i jedni i drugi bili zadovoljni podelom bodova pa je meč zaršen bez golova 0:0, a timovi su zadržali dosadašnje pozicije na tabeli.
U prvim današnjim utakmicama pobede su odneli gostujući timovi, Real je nadigrao Atletiko sa 1:0 a identičnim rezultatom pobedu je slavio Leganes nad Espanjolom. 
U poslednje večerašnjem meču kola Barselona je gost Voljareala od 22 sata.
La liga 34. kola:
Petak:
Atletiko Madrid - Majorka 3:0
Subota:
Selta - Betis 1:1
Valjadolid - Alaves 1:0
Granada - Valensija 2:2
Nedelja:
Atletik Bilbao - Real Madrid 0:1
Espanjol - Leganes 0:1
Osasuna - Hetafe 0:0
Viljareal - Barselona 1:4
Tabela:
1. Real Madrid 77
2. Barselona 73
3. Atletiko Madrid 62
4. Sevilja 57
5. Viljareal 54
6. Hetafe 53
7. Real Sosijedad 50
8. Atletik Bilbao 48
9. Valensija 47
10. Granada 47
11. Osasuna 44
12. Levante 42
13. Valjadolid 39
14. Betis 38
15. Alaves 35
16. Selta 34
17. Eibar 35
18. Majorka 29
19. Leganes 28
20. Espanjol 24
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.