Orlovi u Tel Avivu: Došli sa Dejom, odlaze sa Saletom

Izvor: Mondo, 30.Nov.2018, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" u Tel Avivu: Došli sa Dejom, odlaze sa Saletom

Klub iz Minhena velikodušno je dao priliku trojici naših košarkaša da ostanu u Tel Avivu, ali bez prava da nastupe za "orlove" već sutra, odnosno u petak u 13 časova.

Janis Sferopulos stigao je u zlo doba u Izrael, u kom je Neven Spahija ostavio razbucan tim Makabija sa pet evroligaških poraza u nizu i skorom 1-6.

Bivši trener Olimpijakosa nije uspeo da promeni mnogo tokom drugog "duplog" vikenda, posle poraza od Efesa u Istanbulu nadovezao se i onaj od Fenerbahčea >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Tel Avivu, međutim posle sedam dana rada sa "legijom stranaca" stigli su i prvi rezultati.

Pred 11.000 navijača u "Menora Mivtačim" areni, u kojoj su svojevremeno ovakve pobede bile sasvim očekivane, Makabi je deklasirao Bajern i ispratio tim trenera Dejana Radonjića sa 24 razlike u meču 10. kola - 95:71 (27:17, 20:12, 20:26, 28:16).

Da utakmic "ide" u ubedljivu pobedu žuto-plavih moglo je da se nasluti u prvoj (27:15) i drugoj četvrtini (47:27), ali bilo je potrebno uložiti dodatnu energiju da bi se Radonjićev tim porazio posle treće deonice u kojoj su se gosti koliko-toliko vratili u meč (67:55).

Petorka Aleks Tajus, Deandre Kejn, Jovel Zosman, Skoti Vilbekin i Anđelo Kalojaro rešila je taj problem za nekoliko minuta igre u poslednjoj četvrtini u kojoj je prednost za pet i po minuta duplirana na 83:59.

MICOV POGAĐAO, POGAĐAO, ALI JE VOLTERS PRELOMIO

U tom periodu utakmice, Makabi je pokretljivom odbranom i unutrašnjom igrom (u kojoj nije bilo otpora sa druge strane) naterao Bavarce na seriju izgubljenih lopti i promašaja sa distance, pa su do po pomenutih 24 razlike na 4:30 do kraja Devin Buker i Nihad Đedović ubacili po šut, Stefan Jović i Peteri Koponen izgubili po loptu, a Đedović dve.

Od pobede nad ekipom Budućnosti od 68:78, zabeležene 18. oktobra u Podgorici, Makabi je vezao šest poraza i bio bez radosti pred svojim navijačima sve do dolaska Bajernovog umornog sastava, koji je na afričkom kontinentu prošle nedelje ostvario pobedu nad Gran Kanarijom od 74:89, ali potom ostao bez trunke energije za pobedu na azijskom kontinetu.

Reprezentaciju Srbije na istom mestu očekuje utakmica velike važnosti za našu košarku, mada će naš trio iz Bajerna (i Vasilije Micić) imati pravo nastupa samo narednog ponedeljka, kada budemo dočekali Grčku u 10. kolu kvalifikacija za Mundobasket.

Stefan Jović (6 poena, 2/5 iz igre, skok, 5 as, 3 izg), Vladimir Lučić (11, 3/5 iz igre, 7 sk, 1 as) i Nemanja Dangubić (bez učinka za 4 minuta) prespavaće u hotelu sa ostatkom reprezentacije Srbije i ujutru se javiti "na dužnost" Radonjićevom prethodniku na klupi Bajerna, selektoru "orlova" Aleksandru Đorđeviću.

Derik Vilijams postigao je 15 poena za Bajern, Koponen je stao na 10, uz šest asistencija, dok su u Sferopulosovom timu četvorica bila dvocifrena na kraju: Majkl Rol sa 14 poena, 4 skoka i 4 asistencije, Tajus sa 13 poena i 5 skokova, Tarik Blek sa 12 poena i 6 skokova i Skoti Vilbekin sa 10 poena i 5 asistencija, ali i šutem 2/8 za tri poena.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.