Orlovi u Ljubljani zatvaraju nikad duži ciklus

Izvor: B92, 12.Jun.2022, 08:44

"Orlovi" u Ljubljani zatvaraju nikad duži ciklus

Fudbalska reprezentacija Srbije se u nedelju od 20.45 sastaje sa Slovenijom u Ljubljani u 4. kolu grupe 4 "B" divizije Lige nacija.

Biće to četvrti meč u periodu od 10 dana, a drugi protiv "zmajeva" koji su do sada sakupili najmanji broj poena u grupi gde su još Norveška i Švedska.

Norvežani su prvi sa sedam bodova i dočekuju Šveđane koji imaju tri, dok Srbija sa šest bodova želi treći vezani trijumf i nada se kiksu Erlinga Halanda i drugova kako bi izbila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na prvo mesto u grupi.

Slovenija se pre sedam dana nije dobro provela u Beogradu kada su izabranici Dragana Stojkovića Piksija slavili pobedu rezultatom 4:1.

Vodeći gol tada je postigao Aleksandar Mitrović, izjednačio je Petar Stojanović, a u drugom poluvremenu je prevagu napravio ulazak Dušana Tadića u igru i golovi koje su dali Sergej Milinković-Savić, Luka Jović i Nemanja Radonjič.

I ovog puta selektor Stojković je istakao da će se "orlovi" pitati za konačan ishod meča.

"Vezali smo dva dobra rezultata, garnirana dobrom igrom. Uvek smo bili optimisti, verovali u sebe, da dobra igra na najbolji način biva i nagrađena. Ne razmišljamo šta će biti, niti kombinujemo kako do prvog mesta. Utakmica sa Slovenijom u prvom je planu i radujem se još jednom susretu sa Ljubljanom. Imamo mnogo razloga za optimizam", rekao je Stojković.

"Očekujem Slovence agresivne koliko budemo mi dozvolili. Nema osvete, ali postoji velika želja za revanšom. Odnosi se i to na naše domaćine, pogotovo posle poraza u Beogradu. Spremamo se za utakmicu maksimalno profesionalno, znamo da su Blažić i Stojanović aut, da se Zajc vraća, pretpostavljamo protivnika sa četvoricom pozadi… Nema šetanja, agresivnost mora da bude maksimalna, takve stvari podrazumeva moderan fudbal", poručio je selektor Srbije.

Slovenci očekuju pun stadion i više od 10,000 ljudi na tribinama Stožica, a Stojković se obradovao povratku u Ljubljanu, gde je kao fudbaler znao da pokaže svoje umeće.

Hoće li i njegovi sadašnji puleni, ostaje da se vidi od 20.45, a sva dešavanja, kao što ste i navikli moći čete da pratite iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.