Izvor: MozzartSport.com, 04.Mar.2021, 13:51

Orlovi se ustremili na kup, titula otplovila u kontra smeru

Benfika dočekuje Estoril u revanš meču polufinala Kupa Portugala

Otišla je za Benfiku titula u nepovrat. Bodovni zaostatak postaje sve dramatičniji, a ono što je još problematičnije jeste užasna forma. Opraštaju se pristalice Benfike od šampionskog pehara pre vremena, a sve karte bačene su na trofej kupa. Sporting i Porto ne stoje im na putu, u finalu ih čeka Braga, a pre toga će morati na Lužu da potvrde 3:1 protiv Estorila. Ispuštanje pozamašne prednosti predstavljalo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bi potpuni krah, a Žoržu Žezusu ozbiljno bi se uzdrmala stolica.

Došao je kao spasilac, ogromna sredstva uložena su u rekonstrukciju igračkog kadra, a Benfika je spala na to da slamku spasa traži u Kupu Portugala. Očekivanja nisu opravdana. Ne sme ni da pomisli Žorž Žezus na rasplet koji bi doveo do eliminacije njegovog tima od drugoligaša. Napravili su Orlovi zalihu protiv najbolje odbrane Lige 2, ali za njih ne postoji kapitalna prednost. Toliko puta su ove sezone dokazali da su u stanju da sve prospu.

Eliminacija od Arsenala u Ligi Evrope i pozamašan zaostatak u prvenstvu uz samo dve pobede na poslednjih osam ligaških susreta u potpunosti su okrenuli Benfiku ka kup takmičenju. Da ne bi ostali bez srebrnine i praznih šaka, Orlovi su se ustremili na pehar u najmasovnijem takmičenju. Bila bi to utešna nagrada zahvaljujući kojoj se sezona ne bi okarakterisala kao katastrofalna, ali ne bi među navijačima ponela znatno blaže zvanje. Delom bi se zamaskirali neuspesi, ali bi se na Lužu, ipak, sve jasno videlo. Na leto sledi novi remont.

21.15: (1.30) Benfika (4.80) Estoril (9.50)

U pohod na 27. trofej portugalskog kupa Benfika kreće bez letošnje akvizicije Jana Fertongena. U portugalskim medijima se navodi da Belgijanac nije spreman za ovaj susret i da je u procesu oporavka od povrede butine. Žorž Zezus je najavio da za revanš meč polufinala neće imati na raspolaganju defanzivca Nuna Tavaresa.

„Tavares neće uzeti učešće protiv Estorila. Koliko dugo će trajati oporavak? Ne znam. To su pitanja za naš medicinski tim i nisam im to pitanje postavio“, rekao je trener Benfike na konferenciji za medije.

Trener crvenih takođe je potvrdio da će napraviti promene u tim za utakmicu sa Estorilom.

„Imali smo tri dana da se oporavimo posle utakmice sa Rio Aveom. Znate da u tim situacijama uvek rotiram tri, četiri ili pet igrača. Tako će biti i protiv Estorila“, zaključio je Žorž Žezus.

Lukas Verisimo će biti zacementiran pozadi pošto je i Andre Almeida nedostupan za ovaj meč. Očekuje se povratak Picija i Pedrinje u startnu postavu, dok bi Luka Valdšmit mogao da bude pošteđen napora.

PORTUGALIJA, KUP - POLUFINALE (REVANŠ MEČEVI)

Sreda

Porto - Braga 2:3 (1:3) /prvi meč 1:1/

/Otavio 30, Marega 75 - Ruiz 9, 14, Pijazon 28/

Četvrtak

21.15: (1,27) Benfika (5,00) Estoril (10,5) /prvi meč 3:1/

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.