Orlovi rutinski sa Britancima, prvo mesto u igri

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2017, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" rutinski sa Britancima, prvo mesto u igri

Rutinska pobeda Srbije. "Orlovi" su u četvrtom kolu D grupe Eurobasketa pobedila autsajdera Veliku Britaniju - 82:68 (25:14, 22:24, 18:17, 17:13). Posle trijumfa Letonaca protiv Rusa, sada izabranici Aleksandra Đorđevića imaju šansu da se domognu "pol pozicije" pred nokaut fazu.

Nisu naši reprezentativci dozvolili izneneđanje. Sa pola snage slomljen je otpor Ostrvljana, koji nijednog trenutke nisu ugrozili svetskog i olimpijskog vicešampiona. Taktika Aleksandra Đorđevića >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je bila da "orlovi" što više šutiraju za tri poena. Nije nas išlo u tog segmnentu u prva tri meča, ali protiv Britanaca nas je krenulo. Stefan Jović je, posle Turaka, rešetao i koš Britanije, a rapsoloženi sa distance bili su i Bogdan Bogdanović i Milan Mačvan. U jednom trenutku imali smo i procenat šuta za tri poena veći od 50 odsto.

Već krajem prve četvrtine odlepili smo se na dvocifrenu prednost i do kraja meča rutinski privleli kraju. U nekoliko situacija, Britanci su, takođe, šutevima za tri poena, uspevali da priprete, da smanje na pet do sedam poena, ali onda su izabranici Aleksandra Đorđevića dodavali gas i lako rešili susret u svoju korist za treći trijumf na Eurobasketu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bogdan Bogdanović sa 18 poena, a naš najbolji košarkaš je imao i sedam skokova i isto toliko asistencija. Pored Bogdanovića, odličan meča odigrao je Stefan Jović koji je imao učinak od 11 poena, pet asistencija i tri skoka. Štimac je ubacio 11 poena, a Mačvan 10.

U poraženom sastavu Okerafor je imao 17 poena, Džonson 13, dok je Nelson ubacio 11.

Posle dana pauze, u četvrtak (16.15), Srbiju očekuje duel sa Belgijom. Ako naša selekcija slavi, a Letonija pobedi domaćina Tursku onda ćemo biti prvi u grupi i imati lekši put do završnice Evropskog prvenstva.

OVDE pogledajte sve rezultate, tabele i raspored Evropskog prvenstva.

PROČITAJTE TOK MEČA!

30. minut - Pred poslednju četvrtinu, Srbija ima sigurnih - 65:55.

#VestiSport Čudan meč, Britanci pet faulova napravili za tri četvrtine. Srbija vodi 65:55 #EuroBasket2017 @FIBA pic.twitter.com/Fp6Fi24Eu5— Vesti OnLine (@VestiOnLine) 05. септембар 2017.

TREĆA ČETVRTINA - Srbija nastavlja sa trojka i u nastavku, opet Jović od table, njegova treća trojka iz četiri šuta. Tajm-aut za Britance - 40:54. Najveća prednost Srbije.

#VestiSport Čuju se uputstva trenera jasno, dobacivanja iz publike, a igrači se spremaju za drugo poluvreme #srbgbr #Eurobasket2017 @FIBA pic.twitter.com/N4itB94Qdu— Vesti OnLine (@VestiOnLine) 05. септембар 2017.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Britanci lak plen, "Orlovi" upisali treći trijumf!

Izvor: Sportske.net, 05.Sep.2017

Manje od 24 časa posle velike pobede nad Turskom reprezentacija Srbije pokazala je karakter i profesionalno odradila posao u duelu sa Velikom Britanijom...Košarkaška reprezentacija Srbije zasela je na prvo mesto tabele u Grupi D pošto je u okviru 4. kola savladala selekciju Velike Britanije...Mesto...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.