Orlići za utehu, Izrael i Hrvatska za zlato

Izvor: Mondo, 21.Jul.2018, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlići" za utehu, Izrael i Hrvatska za zlato

Mlada reprezentacija Srbije deklasirala je Španiju nakon nesrećnog poraza od Francuske u četvrtfinalu.

Najbolji košarkaši Srbije do 20 godina starosti u nedelju će sa Turskom igrati za peto mesto na Evropskom prvenstvu u Hemnicu.

"Orlići" su nakon poraza u četvrtfinalu (59:60 protiv Francuske) lako izašli na kraj sa selekcijom Španije - 89:70 (18:7, 32:17, 19:19, 20:27).

Na vrhu liste strelaca zajedno su se našla trojica igrača: Boriša >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Simanić (15p, 5sk, 5as), Miloš Glišić (15p, 7sk) i Aleksa Radanov (15p), dok je Vuk Vulikić zabeležio 12 poena i četiri asistencije.

Ako izabranici Vlade Jovanovića pobede i Tursku, "izjednačiće" plasman naše U-20 selekcije sa prošlogodišnjeg EP, održanog na Kritu.

Za titulu prvaka Evrope boriće se Izrael i Hrvatska.

Izraelci su i u polufinalu protiv Francuske (83:57) potvrdili da imaju sjajnu generaciju, u kojoj je jedan od lidera Deni Avdija, sin prvotimca Crvene zvezde iz 80-ih godina, Zufera Avdije.

Domaćin Nemačka potom nije uspela da nadmaši podmladak "vatrenih", koji su slavili rezultatom 61:69.

Izrael je prošle godine u finalu izgubio od Grčke i to mu je bilo treće evropsko srebro u konkurenciji do 20 godina, dok su Hrvati plasmanom u finale osigurali svoju prvu medalju.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.