Opšti metež oko Gvardiole, pominje se i Real?! Rumenige kaže: Svako je zamenjiv!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opšti metež oko Gvardiole, pominje se i Real?! Rumenige kaže: Svako je zamenjiv!

Do Božića će se sve znati...

Odjeknula je vest: Pep Gvardiola  je zaobišao nemačke mediji otkazavši konferenciju za novinare pred subotnji okršaj sa Hertom. Lažna uzbuna. Dnevnik Velt pojasnio je da je trener Bajerna samo morao da skokne do Španije zbog rođakove sahrane. Žuta štampa, međutim, to tumači kao definitvan dokaz rastanka. Katalonski mediji još ranije su objavili da je Gvardiola već dogovorio nastavak karijere u Mančester Sitiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

"Šta će tamo? Da ponovo krene od nule? Zbog kvaliteta života u Mančesteru? Da trenira na evropskom nivou drugoligaški klub", pita se najtiražniji nemački list Bild.

Ipak, izvršni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige ne odbacuje mogućnost da harizmatični strateg napusti Bavarsku. Niti se brine zbog toga. Smireno kaže da će odluka o tome da li Gvardiola ostaje biti objavljena pre katoličkog Božića. Do tad Gvardiola ima rok da se izjasni da li je za novi ugovor ili ne. Rumenige je opušten.

"Skroz opušten", lakonski odgovara.

"Ne postoji na ovom svetu osoba koja je nezamenjiva. T o je život. Igrači dolaze, odlaze, tako je i sa trenerima".

Rumenige je podsetio i da su mediji još davne 1977. spekulisali da će Bajern nestati po odlasku Franca Bekenbauera u Njujork Kosmos. Sledeće sezone Bajern je bio 12. na tabeli. Ali već 1980. ponovo je bio na tronu.

Informacija iz Katalonije uzdrmala je mir navijača Bajerna. Vest su prvo objavili radio Kadena KOPE i Mundo Deportivo. List Ara, treći po tiražu u Kataloniji, ali najčitaniji katalonski ako obuhvatimo celu Španiju, tvrdi međutim da Gvardiola ništa nije potpisao sa Građanima. Tvrdi čak i da su čelnici Reala preko posrednika stupili u kontakt sa Pepovim najbližim okruženjem. Tek da vide ima li svrhe da uopšte probaju da Rafaela Beniteza zamene Gvardiolom. Navijači Barselone su opušteni. Uvereni da će Pep glatko odbiti nepristojnu ponudu.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.