Opelka: Polufinale? Iznenađen sam

Izvor: B92, 14.Maj.2021, 18:46

Opelka: Polufinale? Iznenađen sam

Rejli Opelka je najveće iznenađenje dodadašnjeg toka Mastersa u Rimu.

Amerikanac će u subotu protiv Rafaela Nadala igrati u svom prvom masters polufinalu u karijeri.

Pobedio je u četvrtfinalu specijalistu za šljaku, Argentinca Federika Delbonisa, 7:5, 7:5 (2).

Da sve bude zanimljivije, Opelka je pre ovog turnira imao šest poraza na startu turnira, a u Rimu na četiri susreta nije izgubio ni set.

I sam kaže da tako nešto nije očekivao. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Iznenađen sam, šljaka nije moja podloga. Uopšte, to nije prava stvar za nas Amerikance. Verovato da se radi o slučajnosti, ali prihvatiću to i nastaviti dalje", rekao je Opelka.

Servis je svakako njegovo najveće oružje. Posebno kada ga uputi sa "drugog sprata".

"Definitivno sam dobro servirao. Pogađao sam u najvažnijim momentima. To je bilo odlučujuće. Ostao sam miran kada se meč lomio, pogađao sam. Nedavno sam napravio neke korekcije na servisu i mislim da je počelo da se isplaćuje. Vidim napredak, tako da nije koincidencija to da stvari počinju da mi idu na ruku", priznao je Opelka.

Naredni meč je najteže iskušenje, Rafa na šljaci.

"Nadal je brutalan. Sa Zverevim, Timom i Cicipasom najspremini na ovoj podlozi. Biće to dobar test za mene, da vidim gde sam. Nikad ranije se nismo sastajali. Biće test igrati protiv najboljeg svih vremena na šljaci", kaže Opelka.

Nije želeo da traži opravdanja za loš start sezone.

"Imao sam koronu, voleo bih da to mogu da koristim kao izgovor, ali neću. Jednostavno, u prvih deset nedelja setone igrao sam loše i to nije imalo veze sa virusom", zaključio je američki teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.