Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 00:47

Onaj Flamengo bi imao zicer, ali ovaj Flamengo strepi bez Gabigola! Rasing dolazi sa 30 napaljenih igrača

Ko će u četvrtfinale Kopa Libertadores

Večeras dobijamo prve četvrtfinaliste Kopa Libertadores. Santos je jednom nogom u narednoj rundi, River ima baš zicer protiv Atletiko Paranaensea na Monumentalu, a najviše pažnje večeras privlači revanš Flamenga i Rasinga, dva zaista velika kluba. Uostalom, oba su bili prvaci Južne Amerike i sveta, a Flamengo je trenutno aktuelni prvak Zelenog kontinenta posle čudesne prošle sezone pod palicom Žorža Žezusa. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Međutim, ovo više nije onaj Flamengo. I zato najbrojnija navijačka armija u Južnoj Americi večeras strepi. Činjenice kažu da je Fla večeras favorit da eliminiše Rasing. U prvom meču u Argentini pre sedam dana je izvukao remi sa golom u gostima (1:1), igra na svom terenu, objektivno je jači, a Rasing je katastrofalno otvorio sezonu u Argentini i posle tri vezana poraza tek je minulog vikenda zabeležio prvu pobedu.

Pa opet, Flamengo strepi od takvog Rasinga?!

Evidentno je da ovo nije onaj Žezusov Flamengo koji je bacio pod noge Brazil i Južnu Ameriku prošle sezone. Eksperiment sa španskim stručnjakom Domenekom Torentom na klupi nije uspeo pa je nekadašnjeg Gvardiolinog pomoćnika zamenio čuveni golman Rožerio Seni. On (za sada) kao trener ne obećava mnogo i karijera mu nije ni blizu igračke koja je bila legendarna.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Drugi razlog zbog kojeg navijači Rubronegra strepe večeras je odsustvo prve zvezde i najboljeg igrača Gabrijela Barbose Gabigola. On nije uspeo da se na vreme oporavi od povrede i neće konkurisati za večerašnji duel. Iluzorno je govoriti koliko Gabigol znači za Flamengo. Reč je o čoveku koji je prošle godine dao čak 37 golova u svim takmičenjima, a dva najbitnija su bila u finalu protiv Rivera i donela su titulu.

Od odlaska Žezusa, Gabigol je neprepoznatljiv. Dao je samo sedam golova na dvadesetak mečeva. Nije pravio razliku u bitnim utakmicama i Flamengo je ostao bez najveće snage. Bez Gabigola ni druga zvezda tima Bruno Enrike nije isti igrač od lane.

Dobre vesti za Fla i Rožerija Senija su da se vratilo nekoliko bitnih igrača koji su bili povređeni. Standardni štoper Rodrigo Kajo je spreman sa Leom Pereirom će formirati tandem ispred Dijega Alvesa. Oporavio se i Čileanac Maurisio Isla koji je letos došao kao veliko pojačanje umesto Rafinje. Na listi igrača koji konkurišu za tim je i napadač Pedro koji je u Flamengu oživeo karijeru posle fijaska u Fiorentini, ali je neizvesno u kakvoj je formi pred Rasing. Zato će najverovatnije krenuti sa klupe, a društvo Brunu Enrikeu u napadačkom tandemu će da pravi nekadašnji napadač moskovskog CSKA, Vitinjo. Problem je što niko od njih nije klasična “devetka” i gol igrač. Na kraju, za večerašnji okršaj će biti spreman i veteran Dijego čije role sa klupe su umele da preokrenu Flamengovu sudbinu.

Očekivani tim izgleda ovako: Dijego Alves - Isla, Leo Pereira, Rodrigo Kajo, Filipe Luis – Arao, Žerson – Everton Ribeirao, De Arasaketa - Bruno Enrike, Vitinjo. Na papiru to deluje prejako za Rasing.

Međutim, popularna Akademija dolazi prilično naoštrena na Marakanu.

Trener Sebastijan Bekasese je čudna cvećka. Nije imao nikakvu igračku karijeru, ali je zato sa 23 godine postao pomoćnik Horheu Sampoliju i 13 godina ga pratio u stopu dok je Argentinac stvarao trenersko ime i kao kruna je došao rad u reprezentaciji Čilea sa kojom su postali prvaci Južne Amerike. Bekasese je posle toga počeo samostalnu karijeru. Nije imao uspeha u Univezidad de Čileu, ali jeste u Defensi i Hustisiji u dva mandata i doneo im je istorijski plasman u Kopa Libertadores. Nakratko se opet ujedinio sa Sampaolijem u reprezentaciji Argentine, a u leto 2019. je preuzeo Independijente što je bio najveći korak u njegovoj samostalnoj karijeri. Posle pet meseci je dao ostavku, a dva meseca kasnije šokirao Argentinu kada je seo na klupu ljutog rivala Rasinga koji mu je zapamtio neke dobre partije sa Defensom i Hustisijom.

Dobro je krenuo, ostvario neke važne pobede i ugurao Akademiju u Kopa Libertadores gde je ostvario pet pobeda u šest mečeva grupne faze. Međutim, početak ove sezone na domaćem frontu je bio loš i Bekaseseov tim je startovao sa tri poraza. Zato je Kopa Libertadores jedina nada da spasi sezonu.

U prvom meču u Aveljanedi po pravoj provali oblaka, Rasing je bez nekolicine prvotimaca uspeo da zaustavi Flamengo i odigra 1:1. Nije to dobar rezultat pred revanš, ali u Akademiji zrače optimizimom da će na Marakani da naprave čudo. Leži im kada su u koži autsajdera i kada ih svi otpišu…

Bekasese je sve iznenadio odlukom da u Rio de Žaniero povede čak 30 igrača. Praktično sve prvotimce. Otputovali su i oni koji su povređeni ili koji su u procesu rehabilitacije.

“Krenuli smo svi jer smo takva grupa ljudi. Uvek ujedinjeni. Pokazaćemo srce i harbrost kako bismo mogli da hodamo uzdignutog čela ma kakav rezultat da bude. Ne smemo da brukamo naše navijače i uveren sam da ćemo im dati razlog da budu ponosni”, rekao je Rasingov trener uoči meča.

Bekasese večeras može da računa skoro na ceo tim osim povređenih Darija Cvitanića i Augusta Solarija. Oporavio se i Lorenco Melgareho ali će nekadašnje krilo Benfike i Spartaka početi meč na klupi. Očekuje se da Bekasese krene u formaciji 5-3-2 i da čeka šansu iz kontri ili prekida. Rasing je minulog vikenda protiv Uniona izveo praktično rezervni tim i to dovoljno govori koliko su se spremali za revanš na Marakani. Najveće nade polažu u paragvajskog vezistu Matijasa Rohasa, napadača Nikolasa Renijera i živu legendu Lisandra Lopeza. Nekadašnji golgeter Porta i Liona ima 37 godina ali ga gol više ne ide kao nekada. Poslednji put je zatresao mrežu u oktobru prošle godine! Ipak, Bekasese mu bezrezervno veruje i zna da u ovakvim mečevima Lisandrovo iskustvo može da bude od ogromnog značaja za ekipu.

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA (REVANŠI)

Utorak

23.15: (1,33) River Plejt (5,00) Atletiko Paranense (10,0) /prvi meč 1:1/

23.15: (1,87) Santos (3,50) LDU Kito (4,30) /prvi meč 2:1/

Sreda

01.30: (1,53) Flamengo (4,10) Rasing (6,50) /prvi meč 1:1/

23.15: (1,33) Palmeiras (5,20) Delfin (9,00) /prvi meč 3:1/

23.15: (2,30) Nasional (3,35) Independijente del Valje (3,10) /prvi meč 0:0/

Četvrtak

01.30: (1,78) Horhe Vilsterman (3,60) Libertad (4,70) /prvi meč 1:3/

01.30: (3,00) Internasional (2,95) Boka Juniors (2,60)

Petak

01.30: (1,30) Gremio (5,20) Guarani (11,0) /prvi meč 2:0/

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.