Izvor: MozzartSport.com, 04.Maj.2021, 22:47

Olimpija se igrala sa životom pa posle 29 godina čekanja otišla na Fajnal for!

Ogroman uspeh ekipe koju predvodi Etore Mesina, ali skratili su večeras svojim navijačima životni vek za barem pet godina

Olimpija iz Milana poslednji put je igrala na Fajnal foru Evrolige 1992. godine kada je Aleksandar Đorđević doneo Partizanu titulu čuvenom trojkom u Istanbulu, a večeras je pobedom nad Bajernom milanski sastav posle 29 godina čekanja opet u borbi za trofej. Igrači Etorea Mesine su napravili veliki uspeh i sa 3:2 u seriji se plasirali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u završnicu Evrolige. U petom meču su slavili protiv Bavaraca sa 92:89.

Olimpija je napravila seriju jezivih grešaka u poslednjem minutu, izgubili su loptu dva puta, napravili faul i doveli sebe u poziciju da izgube iako su imali devet poena prednosti na ulasku u poslednji minut. Boldvin je najvažniji napad probao da reši prodorom, a Hajns je pokazao kakva je zver u odbrani i posle podbacivanja posle mrtve lopte Šilds je došao do nje i rešio meč sa linije za slobodna bacnanja.

Cipser je čak mogao trojkom da da donese produžetak, ali je promašio sa skoro polovine terena. Luda utakmica, teško da može luđa. Da je ovo Bajern dobio, bio bi to jedan od najvećih preokreta u istoriji evropske košarke. Ali, Olimpija ide u Keln.

Najzaslužniji za pobedu u majstorici bio je odlični Šejvon Šilds koji je oborio lični rekord karijere u Evroligi po broju datih poena - dao je 34. Povukao je od samog starta kada je bilo najvažnije. I na kraju bio čovek odluke.

Posle četiri odigrane utakmice bilo je jasno da tajni nema, sve se znalo, Bajern je došao da se potuče sa Olimpijom pa šta mu bude. Zato je i prva deonica bila efikasna, ali je milanski sastav na krilima raspoloženog Šildsa uspeo da napravi razliku od 10 poena i da bude ekipa koja diktira ritam.

U par navrata je Andrea Trinkijeri pridikovao svojim igračima, tražio je tajm-aute, grdio Silija zbog slabe odbrane. Bajern nije uspeo da pogodi bukvalno nijednu trojku za prvih 20 minuta i sa takvom partijom je čak mogao da bude zadovoljan činjenicom da je kasnio 10 poena. Ali, nikako nije mogao da bude zadovoljan sa 50 primljenih poena.

Možda je pritisak čak bio veći na igračima Olimpije jer su morali da opravdaju prednost domaćeg terena, ali upravo je suprotno delovalo na parketu. Iskustvo je izbijalo iz milanskog tima i zato su na polovini utakmice držali sve pod kontrolom.

Najveći problem Bajerna je što nije mogao da pogodi ništa u šutu za tri poena čitavih 24 minuta, a i što Vladimir Lučić nije uspevao da se ubaci u igru, da učestvuje i dominira kako je znao ove sezone često da radi.

Zbog svega navedenog Olimpija je sebi ozbezbedila priliku da u poslednju deonicu uđe sa 14 poena prednosti. To je bio ozbiljan zadatak čak i za Bajern koji ove sezone nema devet već 100 života.

Uskoro opširnije…

EVROLIGA - MAJSTORICE

Anadolu Efes - Real Madrid 88:83

/Singlton 26 - Laprovitola 17/

Olimpija Milano - Bajern Minhen 92:89

21.00: (1,35) Barselona (16,0) Zenit Sankt Peterburg (3,50)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.