Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 18:13

Ole, ole, Matador! Asistencija i dva gola Solskjerovog džokera, Junajted od 0:2 do 3:2 za pola časa, srušila se Sautemptonova kula (VIDEO)

Poluvreme s potpisom Edinsona Kavanija - 3:2 (0:2)

Mlslili su kritičari letos da se Tijago Silva preselio na Stamford Bridž samo kako bi pokupio veliku lovu od Romana Abramoviča i brzo je svima zapušio usta. Izgledalo je kao da je Edinson Kavani povukao sličan potez jer Benfika i Atletiko Madridu nisu mogli ili možda nisu hteli da mu daju jaku platu. Bio je označen kao panična kupovina Eda Vudvorda posle svih ispaljenih ćoraka na fudbalskom tržištu, ali Matador je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << večeras svima zapušio usta!

Mančester junajted ima mnogo problema u odbrani i moraće pod hitno da ih rešava ako želi visok plasman na tabeli, ali dok je Kavanija, biće i golova za koje Ole Gunar Solskjer i njegovi ljudi ne moraju da brinu. Posle tri uzastopne pobede identičnim rezultatom (2:0) nad VBA, Evertonom i Njukaslom, srušila se Sautemptonova kula i ekipa Ralfa Hasenhitla pala je hrabro posle vezanih sedam utakmica u Premijer ligi. Uprkos tome što je Sautempton vodio sa 2:0 do 60. minuta, Mančester junajted je uspeo da napravi veličanstveni preokret i slavi sa 3:2 za četvrtu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima, treću u Premijer ligi.

Nije kraj do Kavani ne kaže da je gotovo! Propisno su se ispromašivali Đavoli na Sent Merizu, ali je sve to došlo na naplatu kada je proradio tandem Bruno – Kavani. Prvo Kavani za Bruna, pa Bruno za Kavanija i iščupaše bod! A onda u drugom minutu nadoknade zablistao je i Rašford koji je prethodno promašio šansu utakmice kod 2:0 za domaćina, da se na pravi način iskupio asistencijom pravo za urugvajskog golgetera koji je ostao hladnokrvan u prelomnom trenutku i pokazao instikt vrhunskog strelca kakav je i bio godinama unazad...

Bez trunke sumnje gledali smo odličan meč na Sent Merizu ovog nedeljnog popodneva, uz mnogo akcije i neiskorišćenih šansi, ali opet su pala četiri pogotka. Obojica trenera imala su gotovo najjače sastave na raspolaganju. Doduše, Rafl Hasenhitl nije mogao da računa na proverenog golgetera Danija Ingsa koji jeste već počeo da trenira posle operacije kolena, ali neće moći da igra verovatno do kraja decembra, plus na Nejtana Redmonda koga od početka sezone povrede sve češće izbacuju iz takmičarskog ritma. Zbog toga je Sautempton i ovaj meč počeo u standardnoj formaciji 4-4-2 sa Volkotom i Adamsom napred, plus proverenom osmoricom u veznom redu i odbrani, dok je na golu bio Aleks Mekarti. Ole Gunar Solskjer ponovo je ostao bez usluga Pola Pogbe, ali to se nije toliko osetilo u igri Junajteda. Nemanja Matić je ponovo bio starter za Đavole, dok je Doni van de Bek počeo i drugu utakmicu zaredom kao deo trilinga sa Fredom. Ispred njih Bruno Fernandeš, te Mejson Grinvud i Markus Rašford, dok su kvartet pozadi bili Van Bisaka, Lindelef, Megvajer i Teljes, plus De Hea na golu.

Atraktivno i napadački igralo se od samog početka. Već posle uvodnih petnaestak minuta Grinvud i Bruno propustili su dve sasvim solidne šanse gde je Portugalac bio nadomak pogotka jer je njegov pokušaj završio na levoj stativi! Posle takvog početka i dve neiskorišćene šanse kazna je morala da dođe brzo. I bilo je tako. Vord Prauz je prosuo na teren delić svoje magije i poslao savršen centaršut pravo na prvu stativu gde je najviši bio Jan Bednarek koji je uspeo da nadskoči Teljesa i dodirne loptu taman toliko da matira De Heu.

Bio je to uvod u tu desetominutnu rapsodiju gde je Sautempton mogao praktično još jednom da zatrese mrežu, ali je solidan udarac Kajla Voker Pitersa ipak zaustavljen u poslednjem momentu. Samo nekoliko trenutaka kasnije novi gol za domaćina i ponovo Vord Prauz! Pitanje je da li neko u Premijer ligi poslednje dve-tri godine bolje izvodi slobodne udarce od mađioničara rodom iz Portsmuta! Kakva je to bila majstorija Vord Prauza, takva da se na kraju iz njegovog udarca povredio De Hea u pokušaju da spreči gol. Zakačio se za mrežu španski čuvar mreže i nezgodno pao, uspeo da izgura nekako do kraja prvog poluvremena, ali onda više nije mogao. Solskjer je na gol poslao Dina Hendersona, baš kao i Edinsona Kavanija u srce napada umesto Grinvuda i odmah se nekako osetio boljitak u igri gostiju.

Ispostavilo se da je Kavanijev ulazak bio možda najbolji Solskjerov potez u celoj dosadašnjoj sezoni! Jer, sve je posle bilo u znaku Matadora! Asistencija i dva gola, šta ćeš više i bolje?!

USKORO OPŠIRNIJE...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.