Izvor: MozzartSport.com, 02.Maj.2021, 10:25

Old Firm: Rendžers cilja sezonu bez poraza, Seltik "gori" od želje da ga baci na kolena

Velike rivale Škotske deli 20 bodova na tabeli, ali današnji dvoboj je veoma važan

Deset u nizu je zaustavljeno. Rendžers je odavno zauzeo tron Škotske, obezbedio 55. nacionalnu titulu. Trenutno je 20 bodova ispred najvećeg rivala, šampionat Škotske samo što nije završen, ali Old Firm nije otaljavanje posla. Nikada nije ni bio. Tog dana Glazgov je centar sveta za Škote. Ništa drugačije nije ni za ovaj 2. maj (13.00).

Rendžers je tokom ove sezone bio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << toliko superioran da još nije osetio gorčinu poraza, i to je prioritet Policajaca pred današnji dvoboj na Ajbroksu. Momci Stivena Džerarda su neporaženi na četiri poslednja ligaška sastanka sa Keltima, uključujući dve pobede i jedan remi u ovoj kampanji. Poslednji put izbegli su poraz u svakoj derbi utakmici u istoj sezoni tokom 1999/00 pod vođstvom Dika Advokata.

13.00: (2,50) Rendžers (3,30) Seltik (2,85)

Pobedili su Policajci Seltik i nedavno u 4. rundi FA kupa. Rendžers je pre dve sedmice slavio sa 2:0, ali je Džerardove nade u osvajanje duple krune potom zaustavio Sent Džonston, koji je prošlog četvrtka pobedio sa 4:2 na penale u četvrtfinalu.

Posle 90 minuta bez golova, Džejms Tavernije je pogotkom u 117. minutu produžetka smatrao da je odveo svoj tim dalje, ali rival se u dramatičnom finišu izborio za jedanaesterce i potom prošao u narednu fazu. Kormilar Policajaca insistira na tome da proslava njihove titule nije kriva za pad forme tokom proteklih mesec dana, zbog čega su ispali i iz Kupa Škotske i iz Lige Evrope, i umesto toga odao je priznanje Sent Džonstonu.

Rendžers je ove sezone pobedio u 29 i izvukao šest remija iz 35 dosadašnjih mečeva u šampionatu, pa se nada da će postati tek drugi tim u istoriji Premijeršipa koji je prošao čitavu ligašku kampanju neporažen. Ujedno, cilj Policajaca je da održe savršen rekord na Ajbroksu, posle pobede u svih 16 utakmica na domaćem terenu ove sezone, uključujući slavlje protiv Kelta u januaru 1:0.

Seltik je 13. put ispustio bodove u prvenstvu pre nešto manje od dve nedelje, kada je remizirao 1:1 u poslednjem susretu ligaškog dela prvenstva na gostovanju Aberdinu. Rezervista Li Grifits je spasio Hupse golom u 93. minutu. Privremeni šef Džon Kenedi tada je apelovao na svoje igrače da budu "nemilosrdni" u Old Firmu, sa ciljem da okončaju nade Rendžersa u neporaženu kampanju.

Posle pobede u četiri uzastopna meča na Ajbroksu između 2016. i 2018. godine, Kelti su od tada izgubili tri od poslednje četiri utakmice u gostima najvećem rivalu, a nisu uspeli da postignu gol u sva tri poraza.

Pored toga, Seltik je bez pobede na tri gostovanja u ligi. Poslednji put je na strani bez slavlja na četiri ligaška duela bio u maju 2013. godine. Iako će tekuća sezona biti upamćena kao godina prevlasti, pobeda na Ajborksu bila bi mala pozitiva za razočaravajuću sezonu Kelta.

Džerard neće moći da računa na Baloguna, Džeka i Katića, dok je pod znakom pitanja Zung, a sa druge strane Kenedi van stroja ima Džonstona i Žulijena, a Forest je neizvestan.

ŠKOTSKA 1, PLEJ-OF - 3. KOLO

Subota

Hibernijan - Sent Džonston 0:1 (0:1)

Livingston - Aberdin 1:2 (0:0)

Nedelja

13.00: (2,50) Rendžers (3,30) Seltik (2,85)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

I surovo zna da bude lepo: Nezapamćena dominacija Rendžersa nad Seltikom (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Maj.2021

U petom ovosezonskom derbiju čak četvrta pobeda za tim Stivena Džerarda..To se zove dominacija. Vratila se titula na Ajbroks park u velikom stilu posle deset godina čekanja, a pozlaćena je pobedama u derbijima. Skoro svaki put ove sezone kad bi Glazgov Rendžers preko puta ugledao zeleno-bele dresove...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.