Oko 400 miliona dinara za lečenje penzionera u banjama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2018, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 400 miliona dinara za lečenje penzionera u banjama

Blizu 400 miliona dinara biće izdvojeno u ovoj godini za oporavak penzionera u banjama i rehabilitacionim centrima širom Srbije kojima će tako biti pokriveni dnevni troškovi oporavka u iznosu od 2.800 dinara, odlučeno je danas na sednici Upravnog odbora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Na ime društvenog standarda penzionera, kojih prema poslednjim podacima u Srbiji ima oko 1.7 miliona, Fond PIO je u 2018. predvideo sredstva u iznosu od 421 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dinara, saopšteno je na današnjoj sednici.

Od te sume za finansiranje rehabilitacije penzionera izdvojiće se 392.942.280 miliona dinara, dok su preostala sredstva namenjena za isplaćivanje solidarne pomoći najugroženijim penzionerima.

Sredstvima Fonda PIO biće pokriveni putni troškovi, kompletan lekarski nadzor i terapije tokom desetodnevnog boravka u banji, a novac će biti raspoređen prema kategorijama osiguranika.

Za banjsko lečenje penzionera iz kategorije osiguranika zaposlenih predviđeno je oko 360 miliona dinara, za penzionere iz kategorije osiguranika samostalnih delatnosti oko 30 miliona dinara, a za korisnike poljoprivrednih penzija oko 2,7 miliona dinara.

Prema odluci Upravnog odbora Fond PIO će pokrivati dnevne troškove lečenja penzionera i korisnika porodičnih penzija u iznosu od 2.800 dinara u 24 rehabilitaciona centra u Srbiji, a za slepe korisnike i decu sa invaliditetom koji su korisnici porodičnih penzija biće plaćeni troškovi dnevnog smeštaja njihovih pratilaca u iznosu od 2.000 dinara.

''Iznosi dnevnih troškova rehabilitacije korisnika penzije i cene smeštaja pratioca utvrđeni su na nivou cena iz 2017. da bi se omogućilo što većem broju penzionera da koristi ovo pravo'', rekao je finansijski direktor Fonda PIO Ivan Mimić.

Penzioneri mogu da se o trošku Fonda PIO oporavljaju u rehabilitacionim centrima u Niškoj Banji, Vrnjačkoj Banji, Mladenovcu, Sokobanji, Slankamenu, Melencima, Banji Koviljači, Gornjoj Trepči, Bukovičkoj Banji, Ribarskoj Banji, Novopazarskoj Banji, Ivanjici, Mataruškoj Banji, Vranjskoj Banji, Kanjiži, Gamzigradskoj Banji, Prolom Banji, Lukovskoj Banji, Vrdniku, Apatinu, Sijarinskoj Banji, Bujanovačkoj Banji i na Zlatiboru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za lečenje penzionera u banjama izdvojeno oko 400 miliona dinara

Izvor: BKTV News, 22.Mar.2018

Skoro 400 miliona dinara biće izdvojeno u ovoj godini za oporavak penzionera u banjama i rehabilitacionim centrima širom Srbije...Penzionerima će biti pokriveni dnevni troškovi oporavka u iznosu od 2.800 dinara, odlučeno je danas na sednici Upravnog odbora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.