Izvor: MozzartSport.com, 08.Maj.2021, 11:23

Oglasili se Barsa, Juve i Real: Trpimo pritiske UEFA, spremni smo za debatu

„Ne pristajemo na pretnje“, poručuju velikani

Najava iz sedišta Evropske fudbalske unije (UEFA) da će tri najuporna kluba u nameri da osnuju evropsku Superligu biti rigorozno kažnjena izazvala je reakciju Barselone, Real Madrida i Juventusa. Izgleda da im zbog toga ipak nije svejedno...

Ta tri kluba objavila su danas zajedničko saopštenje u kojem su se požalila da trpe veliki pritisak od UEFA, ali su poručili i da su spremni za dogovor.

Klubovi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << osnivači Superlige su trpeli i nastavljaju da trpe pritiske, pretnje i uvrede da napuste projekat i njihovu odgovornost i pravo da pronađu rešenje za fudbalski ekosistem kroz konkretne predloge i konstruktivan dijalog. Ovo je nedopustivo po slovu zakona i sudovi su već pokrenuli proceduru oko projekta Superlige naređujući FIFA i UEFA da se uzdrže od bilo kakve akcije dok traje proces, uključujući i donošenje kazni klubovima osnivačima“, stoji u početku saopštenja.

U nastavku se i dalje vrti priča koji je bio smisao stvaranja takvog takmičenja, a finišira se porukom da su klubovi spremni na debatu, ali bez pritisaka bilo koje vrste.

Poštujući našu istoriju, našu odgovornost prema partnerima saosnivačima i prema navijačima, zbog fudbala, imamo dužnost da reagujemo i učestvujemo u traženju rešenja i pored neprihvatljivog pritiska i pretnji koje dobijamo od UEFA“, kažu Barsa, Real i Juve.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.