Održivi međuregionalni razvoj u Privrednoj komori Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2020, 15:57

"Održivi međuregionalni razvoj" u Privrednoj komori Vojvodine

U Privrednoj komori Vojvodine održana je onlajn konferencija "Održivi međuregionalni razvoj" – Privredna komora Vojvodine, Ambasada Kraljevine Maroko, Ambasada Republike Tunis.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da je Privredna komora Vojvodine od početka pandemije održala niz onlajn konferencija u cilju održavanja međuregionalnih kontakata sa kolegama iz komora ali i privrednicima sa tih tržišta.

"Iako su propuštene posete >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tunisu i Maroku zbog pandemije, nastavljamo da radimo onlajn dok se epidemiološka situacija ne promeni. Ukoliko epidemiološki uslovi dozvole sledeće godine očekujemo delegaciju Kraljevine Maroko u Novom Sadu i planiramo da realizujemo posetu naše delegacije Tunisu", istakao je Vučurević.

Ambasador Kraljevine Maroko Nj. E. Mohamed Amine Belhaj istakao je da će njihova Agencija za razvoj poljoprivrede učestvovati na ovogodišnjem onlajn poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu koji će biti održan od 14. do 18. decembra.

Predloženo je i da se održi onlajn konferencija između Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Kazablanke kako bi se podstakli privrednici na još bolju saradnju. Inače Privredna komora Kazablanke učestvovala je na Regionalnom poslovnom forumu koji je Privredna komora Vojvodine u onlajn formatu organizovala 10. novembra.

Ambasador Republike Tunis Nj. E. Seyf Allah Rejeb istakao je da bi se mogla pokrenuti inicijativa oko usaglašavanja carinskih stopa i sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje koji bi pospešio spoljnotrgovinsku razmenu Srbije i Tunisa.

U Privrednoj komori predloženo je da i sa nekim od regiona u Tunisu bude potpisan sporazum o saradnji kako bi se privrednici podstakli na što bolju saradnju.

Onlajn konferenciji prisustvovali su i Milan Stojanov, šef kabineta predsednika Privredne komore Vojvodine kao i sekretar Udruženja industrije Zoran Trpovski.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.