Održani 10. sportski susreti u Gostilju

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Avg.2019, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održani 10. sportski susreti u Gostilju

Već deset godina, 02. avgusta u selu Gostilje se održavaju „Ilindanski sportski susreti“ koji su i ove godine okupili veliki broj sportista iz mesnih zajednica sa područja čajetinske opštine, a sportska dešavanja su pratili i turisti koji borave na Zlatiboru. Odavno je poznato da Zlatibor ne čini samo turistički centar već i okolna turistički razvijena sela.

Manifestaciju je otvorio predsednik Skupštine opštine Čajetina Miloje

Rajović, koji je izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << veliko zadovoljstvo što i dalje ima dosta mladih zainteresovanih za zdrav način života i poželeo puno uspeha u

takmičenjima.

Sportisti su se nadmetali u šest disciplina, tri ekipna sporta, mali fudbal, basket, prevlačenje konopca i tri individualna, skok u dalj, bacanje kamena sa ramena i prevlačenje klička.

Mali fudbal brojio je najviše prijaljenih ekipa ukupno 10. U finalu su igrale ekipe Zlatibora i Čajetine. Zlatiborci su bili bolji i odbranili prošlogodišnju titulu. Jedini pogodak za ekipu Zlatibora postigao je Željko Kostadinović. U basketu se takmičilo 6 ekipa , a pobednička ekipa je bila ekipa Trnave. U finalu su savladali ekipu mesne zajednice Gostilje.

U individualnim sportovima najuspešniji su bili Bane Rosić u discipini prevlačenje klička, Branislav Vesović u disciplini bacanje kamena sa ramena i Dragomir Cvetić iz Krive Reke u disciplini skok u dalj.

U disciplini prevlačenje konopca trijumfovala je ekipa mesne zajednice Alin Potok ,koja je pobedila Čajetinu 2:1.

Susreti svake godine privlače veliki broj sportista iz svih mesnih zajednica opštine, a obzirom da se dešavaju u samom jeku sezone prilika su da se što veći broj turista posebno stranih upoznaju sa kulturnim nasleđem "zlatne planine", i da uživaju u dobroj zabavi,druženju ali i upoznavanje prirodnih lepota Gostilja.

Selo Gostilje nalazi se na samo 25 km od centra Zlatibora, poznato po vodopadu koje formira gostiljska reka pre ulaska u Katušnicu, a u blizini vodopada uređen je i bazen koji je otvoren za posetioce svakim danom 10-19 sati.

Organizator manifestacije je Turističko udruženje „Gostilje“ uz pomoć opštine Čajetina i Turističke organizacije „Zlatibor“.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.