Izvor: MozzartSport.com, 26.Jun.2021, 11:23

Odlučujuća utakmica: ASEC osvaja 27. titulu ili San Pedro prvu?

Šampionat Obale Slonovače zatvara se ove subote mečevima 6. kola plej-ofa. Prvaka će odlučiti meč koji je na programu u Abidžanu od 17.30 časova

Otkačeno prvenstvo Obale Slonovače došlo je do kraja. Poslednji mečevi plej-ofa na programu su u subotu, a utakmica ASEC Mimozasa i San Pedra direktno će odlučiti šampiona. Taj duel na programu je od 17.30 časova.

Ogroman uticaj na neizvesnost šampionske trke ima i sam sistem takmičenja. Pre početka plej-ofa, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u kojem učestvuju četiri ekipe, obrisani su svi bodovi koje su skupili u svojim grupama iz 12 utakmica u prvoj fazi takmičenja.

17.30: (2,45) ASEC Mimozas (2,95) San Pedro (3,00)

Tu su najviše profitirali upravo ASEC i San Pedro, koji su prvu fazu završili na drugim pozicijama u svojim grupama, sa manje bodova od Akademije i Armija. Međutim, kada su svi vraćeni na nulu ASEC je podigao formu, u prvih pet mečeva plej-ofa nije doživeo nijedan poraz i sada je nadomak 27. titule.

Ima devet poena, dva više od San Pedra, pa mu je danas remi dovoljan za overu prvog mesta, a samim time i plasmana u Ligu šampiona sledeće sezone. Poraz bi međutim mogao baš skupo da ga košta.

Ne samo da bi San Pedro sa tri poena stigao do svoje prve titule, već bi ASEC-u visilo i drugo mesto na tabeli. Strepeo bi od rezultata na drugoj utakmici, pošto bi Akademija eventualnom pobedom nad Armijem imala priliku da preuzme drugu poziciju i tako se plasira u Kup Konfederacija.

San Pedro postoji 15 godina i do sada osvojio samo jedan trofej, 2019. godine je bio najbolji u Kupu Obale Slonovače. U Abidžanu će imati priliku da ispiše istoriju, ukoliko i četvrti uzastopni put savlada ASEC na njegovom terenu.

Poslednji put su se na tom stadionu sastali u januaru prošle godine, kada je bilo 1:0 za San Pedro. Posle toga su igrali još samo u junu ove godine u plej-ofu u San Pedru, a taj meč je završen 1:1.

OBALA SLONOVAČE 1 - 6. (POSLEDNJE) KOLO PLEJ-OFA

Subota

17.30: (2,45) ASEC Mimozas (2,95) San Pedro (3,00)

20.00: (3,30) Armi (3,10) Akademija (2,20)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.