Izvor: MozzartSport.com, 21.Nov.2021, 01:36

Odbor za hitna pitanja prelomio: Junajted otpušta Ole Gunara Solskjera

Prve želje za naslednika Norvežanina su Zinedin Zidan ili Brendan Rodžers

Sastao se, pod vinjetom "hitno" odbor zvaničnika Mančester junajteda večeras posle sramotnog poraza od Votforda (4:1) i većao o sudbini Ole Gunara Solskjera kojem se već duže vreme trese klupa na Old Trafordu. Isprava su ostrvski mediji preneli da odluka nije doneta i da se čeka dalji rasplet, a onda su počele da se pojavljuju informacije da je uprava na čelu sa prvim čovekom Džoelom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Glejzerom ipak presekla i da je samo pitanje kada će biti objavljeno da je Solskjer bivši.

Ekskluzivu je prvi objavio Dankan Kesls, novinar Sunday Times-a koji retko greši, a za njim je isto učinio i Semjuel Lakhurst iz Manchester Evening News-a, najupućeniji u dešavanja u taboru velikana sa Teatra snova.

United have decided to sack Solskjaer. Fletcher expected to take charge temporarily #mufc https://t.co/uRGscAL9Do

Norvežanin se izvinjavao navijačima Crvenih Đavola na Vikaridž roudu, zatim u izjavi za medije rekao da veruje u sebe, u preoktet situacije i da saoseća sa sa navijačima. Stali su u njegovu odbranu i Bruno Fernandeš, zatim David de Hea rečima da je lako upirati prstom u trenera, ali da je nekada krivica isključivo na igračima, ali izgleda da mu sve to neće biti dovoljno da dočeka bar još jedan meč kao šef stručnog štaba engleskog giganta.

Vršilac dužnosti bi do imenovanja novog trenera trebalo da bude Daren Flečer, a kada zvanično uruče otkaz, čelni ljudi kluba baciće se u potragu za čovekom sposobnim da ih izvuče iz krize. Tipuje se da je Zinedin Zidan prva opcija, ali i da veliko interesovanje vlada za Brendana Rodžersa, nekadašnjeg menadžera Liverpula.

Nije mali broj onih koji su iznenađeni da je Solskjer i ovoliko izdržao na klupi Junajteda. Peti poraza na poslednjih sedam premijerligaških utakmica i zaostaka od 12 bodova za Čelsijem, ipak su uverili upravu da je doteralo cara do duvara. Pritom, na papiru ima jedan od najkvalitetnijih timova Premijer lige sa fudbalskom veličinom kakava je Kristijano Ronaldo.

Solskjer je preuzeo ekipu decembra 2018. godine nakon odlaska Žozea Murinja, tri meseca kasnije iz pozicije vršioca dužnosti promovisan u glavnog trenera donevši Junajtedu 14 pobeda iz 19 utakmica. Narednu sezonu, Oleovu prvu u kojoj je vodi klub od početka do kraja prvenstva, Junajted je okončao kao trećeplasirani u Premijer ligi. U julu je potpisao novi trogodišnji ugovor, ali će očigledno platiti ceh nesposobnosti da velikana drži u konkurenciji za titulu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.